utorak , novembar 21 2017
Početna / TRADICIJA / MANIFESTACIJE / Proglašeni najbolji vinari, vinogradari, pesnici i karikaturisti

Proglašeni najbolji vinari, vinogradari, pesnici i karikaturisti

U okviru 32.Vinskog bala, koji je juče počeo u Vlasotincu, proglašeni su pobednici konkursa za najbolje vino, vinogradara, pesmu i karikaturu na temu vina i grožđa. Najbolje vrhunsko belo vino napravio je Milutin Cakić, drugo mesto pripalo je Branislavu Bidžiću, a treće Draganu Pešiću. U kategoriji autohtono belo vino, najbolje je vino Bratislava Ristića, drugo je vino Milutina Cakića, a treće Dragana Kocića.

Vrhunsko crveno vino najbolje je, po oceni komisije, napravio Zoran Popović, drugo mesto pripalo je Branislavu Bidžiću, a treće Petru Pešiću. U kategoriji autohtono crveno vino najbolje je vino Milutina Cakića, drugo je vino Jovana Pečenkovića, a treće Novice Đokića.

Za najbolji vinograd komisija je proglasila zasad Petra Pešića.

Autor najbolje karikature na temu vina I grožđa je Mića Miloradović iz Kragujevca, a najbolju pesmu na istu temu, pod nazivom “Tam’ u Vlasotince” napisao je Milorad Cvetković iz Leskovca.

Novina ove godine je konkurs za najbolju pesmu na prizrensko-timočkom dijalektu, gde je za najbolju proglašena pesma pod nazivom “Odi Ranke, žuta tamjanike” autora Tanje Kokotović iz Beograda.

Defile učesnika koji su nastupali u bašti hotela Novi Zemun tradicionalno je krenuo sa platoa ispred zgrade opštine, a u povorci su bile vinogradarske vile, deca Predškolske ustanove “Milka Dimanić”, članovi lokalnih folklornih ansambala i trubači.

Točilo se vlasotinačko vino i degustirala tradicionalna jela koja su spremile vlasotinačke domaćice.

Prvo veče završeno je nastupom Kikija Lesendrića I grupe Piloti koji su skoro dva sata pevali stare I nove hitove. Publika, iako uglavnom znatno mlađa od datuma nastanka pesama, pevala je sve vreme zajedno sa Kikijem, a u jednom trenutku na bini je gitaru uzeo poznati Vlasotinčanin Mlađan Dinkić.

Takođe pročitajte

„Modni detalj“ koji može spasiti život

Povodom Svetskog dana borbe protiv dijabetesa vlasotinačko Udruženje osoba sa dijabetesom EBERS 016 po prvi …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *