utorak , januar 22 2019
Početna / BIZNIS / Privrednici traže avio liniju Niš-Podgorica

Privrednici traže avio liniju Niš-Podgorica

Privrednici Crne Gore i niškog regionazatražili su ponovno uvođenje avio linije Podgorica – Niš, koja će doprineti unapređenju ukupne ekonomske saradnje, naročito u turizmu.

Ovaj njihov zahtev čuo se na Poslovnom forumu u Podgorici koji su otvorili predsednici komora Crne Gore, odnosno Niša Velimir Mijušković i dr Dragan Kostić. Prisustvovao je i ambasador Srbije u Crnoj Gori Zoran Bingulac.

Mijušković je podsetio da je Srbija najznačajniji trgovinski partner Crne Gore, koji godinama zauzima prvo mesto u ukupno ostvarenom izvozu i uvozu. U ukupnim robnim tokovima sa inostranstvom, promet sa Srbijom učestvuje oko 20 odsto.

„Tokom 2015. vrednost ukupne robne razmene naše zemlje i kompanija niškog regiona iznosila je oko 15 miliona dolara, što je 8,3% manje u odnosu na godinu ranije. Prometuju se uglavnom duvanski proizvodi, pića, vode, mleko, kazao je on i dodao da uveliko rade na objedinjavanju turističke ponude i formiranju zajedničkog turističkog proizvoda.

Veoma je važno za unapređenje ukupne ekonomske saradnje, a naročito u turizmu, i ponovno uvođenje avio linije Podgorica – Niš – smatra on.

Predsednik Regionalne komore Niš Kostić podržao je inicijativu da se obnovi avio linija.

„Mislim da možemo razmenom iskustava doći do toga da se u Crnoj Gori formira nekoliko izvozno-proizvodnih slobodnih zona. Privrednici su iskazali veliku potrebu da se zbog razvoja ekonomija ponovo uspostavi avio linija između Podgorice i Niša. Napravićemo inicijativu koja ići prema vladama dvije države u kojima ćemo tražiti podršku za njeno ponovno otvaranje. Za to već imamo podršku Grada Niša i nadamo se da će to biti konkretan rezultat ovog foruma, kaže Kostić.

 

Takođe pročitajte

Nišville objavljuje Serbian Showcase konkurs

Internacionalni Nišville jazz festival 2019 imaće ove godine najbrojniju listu eminentnih gostiju – direktora inostranih …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.