ponedeljak , novembar 19 2018
Početna / KATEDRA / Pozorišna predstava Sunca i Histriona

Pozorišna predstava Sunca i Histriona

Dnevni boravak „Sunce“, čiji su korisnici deca sa posebnim potrebama i članovi Varoškog pozorišta „Histrion“ privode kraju pripreme za premijeru pozorišne predstave „Kraljevski festival“, koja se realizuje u okviru projekta „Inkluzivno pozorištance“. Vrednost ovog projekta je 400.000 dinara, a sredstva za njegovu realizaciju obezbedilo je Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja.

predstava sunce prokuplje„Predstavu pripremamo već dva meseca i veoma smo zadovoljni što je naše pozorište partner u ovom projektu. Deca sa posebnim potrebama su pokazala veliko interesovanje za učešće i uložili trud da predstava bude što bolje pripremljena za premijeru, koja će biti održana u Prokuplju, početkom septembra, kazao je Miroljub Mirović, glumac Varoškog pozorišta „Histrion“.

Druženje sa glumcima je od velikog značaja za korisnike „Sunca“, a prema rečima defektologa ove ustanove, Snežane Aranđelović, ovakvi projekti predstavljaju nova iskustva za decu sa posebnim potrebama, pomažu im da se socijalizuju i osećaju kao ravnopravni članovi društva.predstava histriona

Sekretar Udruženja obolelih od mišićnih i neuromišićnih bolesti, u okviru kojeg radi Dnevni boravak „Sunce“, Dragoslav Petrović je ovom prilikom rekao da nakon premijere slede gostovanja u Dimitrovgradu, Leskovcu i Vranju, što znači da će se druženje korisnika „Sunca“ i glumaca nastaviti i tokom septembra.

Takođe pročitajte

Učiteljstvu u čast-Pesnički čas

Pesnici Dragoljub Ćulafić i Slavka Grujičić iz Beograda, Branimir Rosić iz Novog Sada i učitelj …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.