utorak , novembar 13 2018
Početna / AGRO / Povrtarima i pčelarima tri miliona dinara

Povrtarima i pčelarima tri miliona dinara

Poljoprivredni proizvođači vlasotinačke opštine, 55 pčelara i 47 povrtara, potpisalo je danas ugovore o dodeli subvencijaiz opštinskog budžeta.

Na ovaj način plasirano je tri miliona dinara: 700.000 u pčelarstvo i 2,3 miliona u povrtarstvo.

„Opština Vlasotince u ovoj godini planira da uloži 22,3 miliona dinara u poljoprivredu, od čega 16,3 miliona iz lokalnog budžeta, a šest miliona se očekuje iz republičkog budžeta. To je znatno više u odnosu na 2016.godinu, kada je uloženi  10, 5 miliona – rekao je predsednik opštine Zoran Todorović.

Za pčelare smo prošle godine odvojili 500.000, a ove 700.000 jer očigledno je da ima problema sa ubiranjem meda. Takođe, plasiramo taj novac ranije nego prošle godine – rekao predsednik komisije koja je odlučivala po prijavama poljoprivrednika i pomoćnik predsednika opštine Nebojša Stojanović.

On je dodao da će sledeće nedelje biti potpisani ugovori sa voćarima i vinogradarima, kada će biti plasirano 5,5 miliona dinara.

To govori o strateškom opredeljenju lokalne samouprave da pomogne poljoprivrednike, pogotovo imajući u vidu činjenicu da se 40% stanovništva vlasotinačke opštine bavi poljoprivrednom proizvodnjom, rečeno je na skupu.

Takođe pročitajte

Iz Niša za Beč od 17. novembra

Niš je letovima tri avio-kompanije (Svisa, Rajan era i Viz era) povezan s deset evropskih …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.