četvrtak , januar 17 2019
Početna / BIZNIS / Posebni i specijalni projekti PU „Vukica Mitrović“

Posebni i specijalni projekti PU „Vukica Mitrović“

Predškolska ustanova „Vukica Mitrović“ je danas u Centru za stručno usavršavanje prezentovala posebne i specijalne programe koje realizuje već pet godina.

Zahvaljujući projektu IMPRES ustanova je, pored montažnog vrtića „Zvončica“ dobila mogućnost da mlađoj deci iz osetljivih grupa (ruralna područja, romska deca i deca sa invaliditetom) ponudi ove projekte, čime je za oko 550 dece ostvaren i dalje se ostvaruje cilj projekta – socijalna inkluzija i smanjenje siromaštva unapređivanjem usluga u oblasti predškoslkog vaspitanja i obrazovanja.

Prisutne je pozdravila direktorka ustanove Jasmina Anđelković – Đorđević, a o projektima je detaljnije govorila Jolanda Ilić, saradnik u PU. Ona se osvrnula na petogodišnji rad ovih posebnih i specijalizovanih programa, na benefite istih i na planove i ciljeve koji su postavljeni za naredni period.

U ime lokalne samouprave obratila se Brankica Stamenković i dodala da je grad Leskovac prema finansijskom planu za 2018. godinu, za predškolsku ustanovu opredelio 238 miliona dinara. Finansira se 80% od ukupne ekonomske cene po detetu, kao i celokupni iznos za boravak trećeg deteta u predškolskim ustanovama.

Takođe pročitajte

Nagrađeni najbolji mladi pesnici i slikari na temu vere i tradicije

Prigodnim programom pod nazivom „Božić, Božić, svetli dan“ u Galeriji Narodne biblioteke u Vlasotincu, obeleženi …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.