četvrtak , januar 24 2019
Početna / TRADICIJA / HRANA / PONOS – najbolji mladi mesar i pekar u Srbiji

PONOS – najbolji mladi mesar i pekar u Srbiji

U izuzetno jakoj konkurenciji učenici niške Prehrambeno – hemijske škole postigli su zapažene rezultate. Dušan Ćirić, učenik odeljenja 3-6, osvojio je prvo mesto u kategoriji mesara, a Oliver Stojov, iz istog odeljenja, osvojio je zlato u kategoriji pekara.

Na ovom takmičenju Prehrambeno – hemijsku školu predstavila je i Nevena Marinković, učenica IV-5. Ona je zauzela 6. mesto u kategoriji prehrambeni tehničar.
„Izuzetan doprinos u pripremi i realizaciji takmičenja dale su Nevenka Nikolić, Slavica Stojiljković i Vesna Stoicev, nastavnici – mentori. Pomenuti predmetni nastavnici su još jednom pokazali da se u ovoj obrazovoj ustanovi ne uči samo za školu nego za život, kao i da je spremnost i ljubav prema profesiji dragoceni ključ uspeha. Osvojena mesta su u isto vreme zlatni putokaz u daljem obrazovanju i radu takmičara, kojima će stečena znanja i veštine zasigurno obezbediti sigurnu egzistenciju i ostvarenje životnih snova. Pored pehara i diploma posebnu vrednost imaju ona radosna lica uspešnih đaka koja nam govore zagonetnim osmehom da jedva čekaju sledeće takmičenje, kaže direktorka mr Tanja Mikić Nikolić.

Prema Kalendaru Ministarstva prosvete i sporta za školsku 2017/ 2018. godinu održano je XVIII Republičko takmičenje učenika srednjih stručnih škola u oblasti proizvodnje i prerade hrane, a u periodu od 12. do 14. aprila 2018. Takmičenje je okupilo 29 škola koje su nastupale po kategorijama: prehrambeni tehničar, mesar i pekar.

Takođe pročitajte

Zbog ljubavi prema umetnosti autistični Mihailo je pobedio sistem

Tradicionalno, za  Svetog Savu Umetnička škola u Nišu organizuje izložbu radova svojih đaka  sapo prvi …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.