četvrtak , januar 24 2019
Početna / BIZNIS / Podrška socijalnim preduzećima koja pozitivno utiču na mlade

Podrška socijalnim preduzećima koja pozitivno utiču na mlade

Posle Novog Sada, Užica, Zaječara i Beograda danas će i u Nišu i Vranju biti predstavljen Program podrške preduzećima koja imaju pozitivan uticaj na mlade.

Program je namenjen socijalnim preduzećima koja zapošljavaju i radno angažuju mlade (18-35 godina) iz ranjivih grupa ili doprinose zapošljavanju kroz svoje aktivnosti.

Program pruža priliku da preduzeća dobiju stratešku konsultantsku podršku u razvoju i unapređenju poslovanja kroz rad sa iskusnim biznis konsultantima i preduzetnicima, razviju saradnju sa GIZ-om i povežu se sa sličnim preduzećima u Srbiji.

Socijalno  preduzetništvo danas predstavlja jedan od ključnih pokretača ekonomskog i društvenog razvoja, koji pruža mogućnost zapošljavanja mladih iz osetljivih grupa, u okviru projekta Podsticanje zapošljavanja mladih. Ovaj koncept prepoznat je kao inovativan način za prevazilaženje problema nezaposlenosti mladih i u okviru projekta je pokrenut program podrške socijalnim preduzećima u Srbiji. Cilj programa je upravo da osnaži ona preduzeća koja direktno doprinose zapošljavanju mladih i time podstakne dalje smanjenje nezaposlenosti među ovom društvenom grupom.
Prijavu poslati na e-mejl adresu office@smartkolektiv.org do 29.09.2017.godine u 23:59 časova.

Sve potrebne informacije i smernice za podnošenje prijava možete naći na sajtu. Sva pitanja u vezi prijavljivanja na konkurs možete postaviti putem elektronske pošte na mejl office@smartkolektiv.org.

Zainteresovani koji bi želeli da prisustvuju nekoj od info sesija treba da se registruju na office@smartkolektiv.org.

Takođe pročitajte

Zdrava ishrana treba da podrazumeva i mentalno i socijalno zdravlje

Ako vas određeni način ishrane čini nesrećnim, to znači da nije zdrav. Ako ste dijetetičar, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.