petak , novembar 16 2018
Početna / BIZNIS / Počela kompletna rekonstrukcija OŠ „Siniša Janić“ u Vlasotincu

Počela kompletna rekonstrukcija OŠ „Siniša Janić“ u Vlasotincu

U OŠ „Siniša Janić“ u Vlasotincu u toku je kompletna rekonstrukcija zgrade, prva posle 37 godina. Radove vredne 77 miliona dinara finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije.

Ostaju samo zidovi, sve ostalo će biti novo, od prizemlja do potkrovlja“ – kaže direktor ove škole Goran Mitić i dodaje
„Siguran sam da će mo dobiti funkcionalan objekat koji će zadovoljiti potrebe učenika, nastavnika i ostalog osoblja u narednih 30-40 godina…“
Rok za završetak radova, koje izvodi preduzeće „Tončev gradnja“ iz Surdulice, je 120 dana.
Mi se nadamo da će sprat i potkrovlje biti završeni do početka školske godine, što će biti sasvim dovoljno za održavanje redovne nastave, a eventualno dvorište i prizemlje mogu da se rade još dva meseca nakon toga“ – kaže direktor Mitić.
Pošto ova škola nema fiskulturnu salu, mi smo se potrudili da obezbedimo dodatna sredstva preko Ministarstva privrede, uz učešće opštine od 50%, napravili smo projekat i čeka se odobrenje iz ministarstva za raspisivanje tendera za izgradnju fiskulturne sale koja će toplim hodnikom biti povezana sa školom. Projektanska cena je 80 miliona dinara. Na ovaj način stvaramo mnogo bolje uslove za učenike“ – kaže predsendik opštine Vlasotince Zoran Todorović.
Radimo i na izradi protivpožarnih instalacija, za ranu dojavu požara, koje se u ovoj zgradi prvi put ugrađuju, radi bezbednosti svih u školi“ –dodaje nadzorni organ za građevinske i arhitektonske radove u opštini Vlasotince Miroslav Ranđelović.
OŠ „Siniša Janić“ u Vlasotincu ima 754 učenika u matičnoj školi i isturenim odeljenjima u Orašju, Ladovici i Jastrepcu. Školska zgrada sazidana je 1927.godine, do prve ploče, zatim je dograđena 1981.kada je i poslednji put rekonstruisana, pre sadašnjih radova.

Takođe pročitajte

Učiteljstvu u čast-Pesnički čas

Pesnici Dragoljub Ćulafić i Slavka Grujičić iz Beograda, Branimir Rosić iz Novog Sada i učitelj …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.