četvrtak , avgust 16 2018
Početna / DOŽIVETI STOTU / Po milion dinara za pet bračnih parova

Po milion dinara za pet bračnih parova

Posle niza projekata vezanih za infrastrukturna ulaganja, opština Vlasotince sprovodi i projekat pod nazivom „Za bolju budućnost“, kao deo mera populacione politike Vlade Srbije. Cilj je da se mladi ljudi do 35 godina starosti motivišu da stvaraju porodice, ali i da se bave poljoprivredom kako bi tim porodicama omogućili bolju egzistenciju.

Konkurs traje do petka 22.septembra, a oni koji se jave moći će da se edukuju za bavljenje poljoprivrednom proizvodnjom, proširenje posla u toj oblasti ili preusmerenje na drugu vrstu proizvodnje ili seoski turizam. Od nedelje kreće I drugi konkurs – za dodelu grantova.

„Pet bračnih parova dobiće do milion dinara i 10 mladih bračnih parova dobiće do 500.000 dinara, kao konkretnu podršku u bavljenju poljoprivredom. Uslovi su takvi da veći broj bodova dobijaju porodice na područjima na kojima je otežano bavljenje poljoprivredom. Takođe, veći broj bodova dobijaju oni sa manjim brojem članova, kako bismo ih motivisali da povećaju taj broj članova porodice, a manji broj bodova dobiće oni koji imaju veći broj članova domaćinstva, kaže predsednik vlasotinačke opštine Zoran Todorović.

Obuke koje počinju sledeće nedelje namenjene su pretežno nezaposlenim mladim osobama sa ograničenim resursima za bavljenje poljoprivredom. Cilj nam je a im pomognemo da poboljšaju kvalitet života koji je jedan od neophodnih uslova za rehabilitaciju rađanja i roditeljstva, kaže menadžer projekta Marinko Đorđević.

Projekat „Za bolju budućnost“, vredan 13,2 miliona dinara, finansira Vlada Srbije preko Kabineta ministra zaduženog za demografiju i populacionu politiku. Sprovodi ga opština Vlasotince čije učešće iznosi 15% sredstava.

Takođe pročitajte

Avantura na brzacima Ibra

Ovogodišnje leto upotpunite pravom avanturom  Studentskim spustom, brzacima Ibra uz „Srbija za mlade“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.