utorak , januar 22 2019
Početna / TRADICIJA / MANIFESTACIJE / Petar Božović – počasni Nišlija
Vecernje novosti Goran Marković

Petar Božović – počasni Nišlija

Petar Božović, jedan od bardova srpskog glumišta, dobio na Filmskim susretima Pečat grada Niša kao doajen srpskog glumišta i time je  proglašen je u počasnog građanina Niša. Pored njega ovo priznanje biće uručeno i Dušici Žegarac.

„Odavno dolazim na Filmske susrete i zaista volim festival i grad. Presrećan sam što sam dobio ovu nagradu. Sećam se da sam na mojim prvim Filmskim susretima doživeo nešto jako lepo što nisam nikad zaboravio. Jedne večeri moji drugari Josif Tatić i Faruk Begoli su sa mnom malo više slavili i popili, pa smo zaspali u bašti kafane „Amerikanac“. Ujutru nas je našla Keva, vlasnica kafane. Odmah nam je rekla da će da nam skuva čorbu da se oporavimo. Majku nisam nikad imao, ali sam tada osetio šta znači imati Kevu, a i mnogo puta posle toga sam osetio takvu ljubav u Nišu – rekao je Božović.
Projekcijom filmova „Otadžbina“ Olega Novkovića i „Igra u tami“ Juga Radivojevića prikazana su sva ostvarenja u kojima su igrali glumci koji se nadmeću za neku od najprestižnijih glumačkih nagrada. Publici su se posle filma „Otadžbina“ poklonili glumci Vuk Kostić i Marta Bjelica.
Večeras će na Filmskim susretima biti dodeljene nagrade. Žiri u sastavu Kalina Kovačević i Tanasije Uzunović, na čelu sa Slobodom Mićalović, imaće težak zadatak da odluče ko će biti laureati najvažnijih glumačkih nagrada u Srbiji – Gran pri I nagrade za najbolju žensku i mušku ulogu – Carica Teodora i Car Konstantin.

Takođe pročitajte

Damjan doplivao prvi do krsta

Devetnaestogodišnji Damjan Ilić iz Niša, student druge godine niškog DIF-a, prvi je doplivao do časnog …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.