subota , januar 20 2018
Action Coin
Početna / TURIZAM / Papreno kupanje – ulaznica za bazen u Ribarskoj banji 600 dinara

Papreno kupanje – ulaznica za bazen u Ribarskoj banji 600 dinara

Ribarska banja je jedna od naših najuređenijih turističkih destinacija koja svake godine beleži rast turista ali je polučasovno kupanje, ne preporučuje se duži boravak u termalnoj vodi, ubedljivo najskuplje u okruženju, čak 600 dinara.

ribarska banaj fontanaToliko košta ulaznica za poluzatvoreni bazen u okvriu wellness i spa centra ali ako je za utehu ulaznica za obližnji otvoreni bazen, koji se puni istom vodom, je duplo jeftinija, 300 dinara. Poređenja radi kupanje u bazenima podno gejzere u Sijarinskoj banji je 160 dinara a u bazenima u Niškoj Banji od 150 do 200 dinara. Cene ulaznica u akvaparkovima u okruženju su od 200 do 360 u akva parku Podine u Sokobanji.ribarska banja ambijent

Inače, Ribarska Banja je destinacija koja zaslužuje da je posetiti. Nalazi se na obroncima Jastrepca u oazi nezagađene sredine i netaknutih stoletnih šuma. Obiluje izvorima lekovite sumporovite vode koja je pogodna za lečenje koštano zglobnih, degenerativnih i ortopedskih oboljenja te za rehabilitaciju posle vaskularnog insulta, za tretman posttraumatskih stanja, nakon intervencija na lokomotornom sistemu.

ribarska banja milos obrenovicZa Ribarsku Banju i njene lekovite izvore se zna od praistorije, čemu svedoče arheološki ostaci, a brojne krunisane glave su boravile ovde što je dokaz izuzetnosti ove vode i čitave sredine. Davne 1834.godine knjaz Miloš Obrenović dao je da se ribarska voda ispita na Medicinskom Fakultetu u Beču i tada je naučno potvrđena njena lekovitost i blagotvornost.

Pored vrhunskih  medicinskih tretmana SB Ribarska Banja nudi i bogat preventivni program kroz wellness i spa procedure, brojne masaže, lekovite kupke, saune, slane sobe, hamam, parno kupatilo,..ribarska banja stepenice

Za razonodu i dobru zabavu gostiju stalno se organizuju razna kulturna i sportska dešavanja. Česta su gostovanja folklornih ansambala i pozorišnih trupa, organizuju se muzičke i književne večeri, likovna kolonija, turniri u fudbalu, košarci, šahu, odbojci. Uskoro počinje izgradnja teniskih terena, čime će se ponuda znatno obogatiti.

Ribarska Banja obiluje nadaleko poznatom termalnom sumporovitom vodom, koja se po kvalitetu i lekovitosti može porediti sa vodama francuskih pirineja. Blato se izdvaja po našoj vodi i zeolitu koji dodajemo, akoji neki smatraju mineralom budućnosti, obzirom na njegovo antioksidantsko dejstvo.

ribarska banja sahU neposrednoj blizini Ribarske banje nalaze se I  dva poznata I za našu duhovnost veoma važna manastira- manastir sv. Romana I manastir Pokrova Presvete Bogorodice. Manastir sv. Romana potiče iz 9. Veka I jedan je od najstarijih kod nas dok je manastir Pokrova Presvete Bogorodice meta najvećeg hodočašća u našoj zemlji I podignut je na mestu gde se Bogorodica ukazala devojci na izvoru.ribarska banja

Za ljubitelje dobrog zalogaja napravljen je etno restoran ‘’ Vodenica ‘’ u obližnjem Srndalju, gde se pored planinske reke u autentičnom ambijentu mogu probati specijaliteti ovog kraja I domaće kuhinje.

Pun pansion u jednoj od devet vila koje nose nazive bivših jugoslovenskih republika u dvokrevetnoj sobi po osobi kreće se od 3900 do 4550 dinara koliki košta smeštaj u vili „Hercegovina“.

 

Takođe pročitajte

Music week festival na Kopaoniku

Najveće regionalne muzičke zvezde nastupiće na trećem Music week festivalu, koji se održava od 8. …

Jedan komentar

  1. Ribarska banja velnes centar je divna ideja, u pocetku je bilo cisto i realan osecaj da cinite nesto dobro za sebe… Medjutim, nakon godina rada, prljavo je, neuredno, u bazenu se kupate sa dlakama, u toaletu sam zatekla situaciju gde majka drzi dete iznad lavaboa i vrši nuždu! Nedopustivo! Odlazili smo godinama, više nazalost Ne.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *