petak , decembar 14 2018
Početna / TURIZAM / Ovog vikenda peta Vlasinska regata
foto Turistička organizacija Surdulice

Ovog vikenda peta Vlasinska regata

Na Vlasinskom jezeru, u blizini pored Hadži Zamfirovog vidikovca, održaće se peta Vlasinska regata na kojoj je učešće prijavilo 50 posada sa oko 100 članova iz Srbije, Makedonije, Bugarske i drugih zemalja iz okruženja.

„Vlasinska regata ima revijalni karakter i otvorena je i za rekreativce, za sve one koji žele da se, pod budnim okom profesionalca, oprobaju u ovom atraktivnom vodenom sportu. Takmičari se nadmeću u brzini veslanja od lokacije na kojoj se nalaze do i oko ostrva, a u sportsko rekreativnom delu regate predvidjene su zabavne igre na vodi, kaže Biljana Nikolić, direktorka Turističke organizacije Surdulice koja je jedan od organizatora ovog događaja.

Vlasinsku regatu je pre pet godina osmislio Jovan Memedović, a realizuje se u saradnji opštine Surdulica i Turističke organizacije opštine Surdulica sa idejnim tvorcem i Nautičkim klubom Liman iz Zemuna.

Vlasinska regata je prva eko regata u Srbiji i cilj je da promoviše upotrebu eko plovila na našem najvećem veštačkom jezeru.

Vlasinska regata postala tradicionalna i  svake godine na njoj bude prisutno više ljudi, zaljubljenika u netaknutu prirodu.

Takođe pročitajte

Nova oprema od Poljske za Dom zdravlja u Vlasotincu

Dijagnostika Doma zdravlja u Vlasotincu bogatija je za jedan savremeni EKG aparat i dva monometarska …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.