nedelja , februar 17 2019
Početna / KATEDRA / Otvoren sedmi Festival evropskog filma u Nišu

Otvoren sedmi Festival evropskog filma u Nišu

Sedmi Festival evropskog filma u Nišu otvoren je sinoć u prepunoj sali Oficirskog Doma projekcijom španskog filma o filmu „Prodaće i kišu“, a zatvoriće ga portugalski dokumentarac o tradicionalnom načinu pevanja „Alentežo, Alentežo“.

Filmofili Niša moći će da uživaju u Oficirskom domu u najnovijim ostvarenjima evropske kinematografije na temu kulturnog nasleđa od srede 20. juna do subote 23. juna 2018. godine. Sve projekcije počinju u 20.30h i 22.30h. Ovo je prolećni deo festivala, dok će za jesenji naknadno biti javljeni datumi, vreme i mesto projekcija.

Ovogodišnji festival je u znaku kulturne baštine, jer je Evropska unija proglasila 2018. godinu Evropskom godinom kulturnog nasleđa. Moto kampanje i festivala je „Naše nasleđe: Gde prošlost susreće budućnost” sa željom da vas podstaknu na otkrivanje i istraživanje evropske kulturne baštine kroz film.
#EvropaZaKulturu #EuropeForCulture

Tokom festivala biće prikazano ukupno 8 filmova iz Francuske, Portugalije, Kipra, Bugarske, Mađarske, Italije, Slovenije i Španije.

 

Takođe pročitajte

Da li biste mogli da živite u stanu od 8 kvadrata?

Svetske prestonice karakterišu prenaseljenost i nezamislive cene mesečnih kirija. Neretko, iz ovih razloga, ljudi žive …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.