sreda , decembar 12 2018
Početna / DOŽIVETI STOTU / Obeležen Svetski dan borbe protiv dijabetesa

Obeležen Svetski dan borbe protiv dijabetesa

Svetski dan dijabetesa obeležava se u preko 160 zemalja širom sveta.

Ovaj dan svrstan je u kalendar javnog zdravlja na inicijativu Međunarodne dijabetološke federacije (International Diabetes Federation, IDF) i Svetske zdravstvene organizacije i ima za cilj skretanje pažnje svetske javnosti na dijabetes koji predstavlja značajan javno zdravstveni problem.

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

Sumf (studentska unija medicinskog fakulteta) kao i svake godine obeležila je Svetski dan borbe protiv dijabetesa u Tržnom centru Roda u Nišu. Cilj ove akcije bio je da se probudi svest o prevenciji i vođenju računa o najbitnijem segmentu života, zdravlju kod starijih kao i kod mlađih.

Akciji se odazvao veliki broj sugrađana gde smo ih informisali o ovoj hroničnoj bolesti i proverili im šecer. Ovo je bila idelalna pirlika za druženje ali i učenje. Nastavićemo da svake godine na ovaj način obeležavamo ovaj dan.“ – kažu iz Sumf-a

Inače Sumf radi već 5 godina brojne akcije. Organizovani su u više resora, resor za javno zdravlje i humanitaran rad, resor za naučno-istraživački rad i resor za sport. Na svom putu idu sa ciljem da sugrađane informišu i približe sve moguće teme kao i da svojim kolegama omoguće i dodatnu fizičku aktivnost i druženje. Od akcija posebno izdvajamo Sv.dan borbe protiv dijabetesa, Sv.dan borbe protiv Hiv-a, Sv. Dan oralnog zdravlja i novogodišnju himanitarnu akciju.

Takođe pročitajte

Otvorena ambulanta u naselju Ančiki

Ambulanta u naselju Ančiki dobila je dozvolu od strane Ministarstva zdravlja i zvanično danas krenula …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.