utorak , februar 19 2019
Početna / KATEDRA / Obeležen Dan primirja svečanom akademijom

Obeležen Dan primirja svečanom akademijom

Studentski kulturni centar Niš imao je tu čast da oda počast srpskim herojima i učestvuje u svečanoj akademiji povodom obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu!

Ponosni smo što smo bili deo velikog jubileja i što su naši članovi ovom prilikom dali najbolje od sebe i iznali veliki deo kulturno –umetničkog programa!“ – kažu iz kulturnog centra.

Na akademiji pod nazivom „Čiji si ti, mali narode srpski“, u režiji Spasoja Ž. Milovanovića. učestvovali su glumci Niškog narodnog pozorišta i Akademskog pozorišta SKC-a Niš, Snežana Petrović, Dragiša Veljković, Miloš Cvetković, Uroš Milivojević, Branislava Ilić i Ivona Momirović.

Muzički deo programa maestralno su izneli Akademski hor Studentskog kulurnog centra pod dirigentskom palicom umetničkog rukovodioca i dirigenta mr Zorana Stanisavljevića, Etno vokalna grupa Akademskog ženskog hora SKC-a Niš, čiji je umetnički rukovodilac i dirigent mr Ivana Mirović, Akademski folklorni ansambl ORO SKC-a Niš, čiji je umetnički rukovodilac Slavoljub Uzunović i Veliki narodni orkestar SKC-a Niš sa umetničkim rukovodiocem Bobanom Stefanovićem.

Na sinoćnoj akademiji u Narodnom pozorištu  članovi  SKC-a imali su priliku da prikažu kulturu i tradiciju našeg grada, kao i istoriju naroda, koje već godinama brane od zaborava i čuvaju je kao najveće blago!

Svečana akademija nastala je u saradnji sa  Narodnim pozorištem Niš i Gradom Niš.

Foto: Miroslav Lavrenčić

Takođe pročitajte

Sreću čine male stvari!!!

Uz parole „Obojimo svet bojama radosti!“  i „Sreću čine male stvari!“ udruženje „Vlasinska vila“ iz …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.