subota , januar 20 2018
Action Coin
Početna / BIZNIS / Novi sjaj „Novog Zemuna“ – najavljuje novi vlasnik Jordan Šarić

Novi sjaj „Novog Zemuna“ – najavljuje novi vlasnik Jordan Šarić

Vlasotinački hotel Novi Zemun pored Vlasine posle jedne decenije propadanja uskoro bi trebalo da zasija novim sjajem jer tako nešto najavljuje novi vlasnik Jordan Šarić, preduzetnik iz Vlasotinca.

Šarić je  30. avgusta na javnom prodaju po početnoj ceni od 23 miliona dinara kupio hotel sa 22 sobe i ukupne površine od 2.481 kvadrata.
„Čim dobijemo potrebne papire krenućemo sa velikim renoviranjem. Poprilično sam nestrpljiv jer imam velike planove. Želja mi je da Vlasotince dobije jedan otmen hotel sa zatvorenim bazenom i SPA centrom, priča Šarić koji već dve decenije drži lanac maloprodajnih objekata u Vlasotincu. Kupio je i nekadašnju fabriku „Besko“ u rodnom gradu.
Hotel „Novi Zemun“ zajedno sa hotelom „Grozd“ nekada su bila kultna mesta za provod na jugu Srbije. Koliko su bili poznati govori i činjenica da su neke od scena sa Ljubišom Samardžićem iz popularne serije „Vruć vetar“ Siniše Pavića snimane baš u ovim objektima.
„Pamtim dobro šta je Vlasotince nekada bilo i siguran sam da imamo potencijala da budemo to opet samo nam treba malo više pozitivne energije a malo manje zavisti i ljubomore, veli novi vlasnik kome će ovo biti veliki izazov.
„Nisam otišao na odmor 20 godina ali zato hoću da ono što sam zaradio radeći po 12 sati dnevno ostavim kao novi ukras mom gradu.
Inače, sadašnji izgled hotela „Novi Zemun“ nije ni približan onome koji je bio pre katastrofalne poplave 1989.godine osim što se nalazi na istom mestu. Prema dostupnim istorijskim podacima prvu kafanu upravo na tom mestu na poečtku prošlog veka podigla su braća Vasilko i Stoilko Takić iz Vlasotinca, doseljenici iz obližnjeg sela Krajince pa bi je prodali porodici Sokolović iz Velikog Bonjinca iz Babušnice
Pre tranzicije oba hotela su bila u vlasništvu UTP „Vlasina“ ali su tokom privatizacije promenili vlasnike. Pre 14 godina hotele je kupio beogradski biznismen Dragan Mihaljčić ali ali su se godinama vodili sudski sporovi oko dugovanja novog vlasnika. Država je uspela da povrati „Novi Zemun“ dok je situacija sa hotelom „Grozd“ još neizvesna.

Takođe pročitajte

Fontana umesto parkinga u centru Niša (FOTO)

Glavni gradski trg u Nišu koji nsi ime po kralju Milanu biće potpuno rekonstruisan a …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *