nedelja , januar 20 2019
Početna / BIZNIS / Novi most u Konopnici pušten u saobraćaj

Novi most u Konopnici pušten u saobraćaj

Meštani Konopnice mogu od danas da koriste novi most preko Vlasine, čija je izgradnja počela pre šest meseci, a završena, kako je i planirano, do kraja 2018. godine.

Objekat čija je dužina 71 metar, a širina kolovoza šest metara, ima sa obe strane pešačke staze širine od po jedan metar. Izgrađen je sredstvima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije u iznosu od nepunih 118 miliona dinara.

Osim mosta, urađene su pristupne saobraćajnice, uređeno korito reke po 25 metara uzvodno i nizvodno od mosta i konopnički kanal. Most je projektovan i za velike teretne kamione, kažu inženjeri. Privremeni prelaz preko reke, koji je korišćen za vreme izgradnje mosta, biće ovih dana uklonjen, kažu u preduzeću Trejs koje je izvelo radove.

Obećali smo da ćete dobiti novi most i on vam je od danas na raspolaganju da ga koristite.“ – rekao je predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović.

Član saveta Mesne zajednice u Konopnici Goran Stojiljković dodao je da je današnji dan upisan u istoriju ovog mesta jer njegovi žitelji 30 godina čekaju na novi most.
Stari konopnički most izgrađen je pre pola veka, pre 30 godina značajno je oštećen u poplavi koja je zahvatila vlasotinački kraj, a od pre sedam godina bio je zabranjen za saobraćaj. Srušen je ovog leta i na njegovom mestu nikao je novi most koji je od danas dostupan za saobraćaj.

Takođe pročitajte

Kako dijetetičari jedu zdravo kad su na putu

Svi koji mnogo putuju će vam reći da jesti zdravo na putu uopšte nije lako. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.