subota , oktobar 20 2018
Početna / UMETNOST / Noć pozorišta-Deca za decu

Noć pozorišta-Deca za decu

U subotu 25. novembra, po sedmi put će se održati međunarodna manifestacija NOĆ POZORIŠTA u Republici Srbiji, u okviru međunarodne mreže European theatre night.

Ove godine NOĆ POZORIŠTA ima humanitarni karakter i u vezi sa tim, program se odvija pod temom DECA ZA DECU a sve sa ciljem da se pomogne istraživanje i iznalaženje adekvatne terapije i leka za bolest – DDX3X genetske mutacije.

Preko 50 različitih programskih sadržaja biće održano u sledećim gradovima: Bačka Palanka, Beograd, Čukarica, Vrbas, Kragujevac, Niš, Novi Sad, Futog, Mladenovac, Prokuplje i Novi Bečej.

„Pored pozorišta, domova kultura i kulturnih centara, ove godine na naše veliko zadovoljstvo učestvuju i specijalne obrazovne ustanove i organizacije za decu ometenu u razvoju.“ – kažu iz organizacije.

Sve ustanove kulture koje učestvuju u manifestaciji NOĆ POZORIŠTA uključili su se u jednu globalnu akciju i svojim aktivnostima će pokušati da skrenu pažnju na retke bolesti, decu sa simptomima intelektualne invalidnosti, uzrokovane genetskim mutacijama, za čiji lek se trenutno radi istraživanje.

Iz tog razloga izdvajamo dve premijere u Beogradu i Nišu, predstave koju igraju deca sa sa posebnim potrebama: u Kulturnom centru Čukarica predstava „Maštarije“ – interaktivna predstava sa projektom inkluzije dece sa smetnjama u razvoju pozorišta Učiteljskog fakulteta u Beogradu, u Pozorištu lutaka u Nišu predstva “Nije lako biti dete” – mjuzikl, interakitvna lutkarska predstava glumice Nataše Ristić u kojoj učestvuju škola „14. oktobar“, Medicinska škola „Milenko Hadžić“, Hor škole „14. oktobar“ i učenici dramskih sekcija niških osnovnih škola.

Program za Niš:
Subota, 25. novembar

19:00 PREMIJERA! „NIJE LAKO BITI DETE“ interakitvna lutkarska predstava, mjuzikl
Učesnici: Nataša Ristić, glumica, organizator programa, Škola za osnovno i srednje obrazovanje škola „14. oktobar“, Pozorište lutaka Niš, Medicinska škola „Milenko Hadžić“ Niš, Hor škole „14. oktobar“, Dramske sekcije niških osnovnih škola.

Ulaz slobodan!

Takođe pročitajte

Psalmi Nade Aničić Crljenice u službi poezije i humanosti

„Psalmi u svili duše“ Nade Aničić Crljenice su plave, pesme pisane rosom neba i zanosom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.