petak , decembar 14 2018
Početna / TRADICIJA / MANIFESTACIJE / Niški solisti vas vode muzikom kroz vekove

Niški solisti vas vode muzikom kroz vekove

U sali Niškog simfonijskog orkestra  sutra sa početkom od 20 časova, publici će se predstaviti Duvački kvintet „Niški solisti“, na koncertu pod nazivom „Muzikom kroz vekove“.
„Niški solisti“ su kamerni sastav koji je oformljen 2009. godine, a čine ga jedni od najboljih duvača-reproduktivnih umetnika u Nišu: Anđela Bratić (flauta), Vladimir Vezenković (oboa), Đorđi Alođozovski (fagot), Miloš Mijatović (klarinet) i Milan Stajić (horna). Kvintet je do sada je održao više koncerata u Srbiji i u Nišu, nedavno veoma zapažen koncert u Skoplju, a sa jednog od koncerata imaju snimljen i svoj prvi kompakt disk, na kome su izvodili dela F. Dancija.
Nastupe Niških solista kritičari ocenjuju kao vrhunski doživljaj, gde dominiraju homogenost, kristalno čista intonacija, naglašena virtuoznost u brzim, a prefinjena lirika u sporim stavovima.Na programu ovog uspešnog ansambla će se naći popularna dela Rajha, Štrausa, Čajkovskog, Debisija…

Karte se mogu kupiti na biletarnicama Niškog simfonijskog orkestra i Niškog kulturnog centra, kao i na ulazu pred sam koncert po ceni od 200 dinara.

 

Takođe pročitajte

„Cirkus Avangarda“ u Leskovcu

Povodom obeležavanja druge godišnjice rada Kreativnog studija „Avangarda“ u subotu 15. decembra sa početkom u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.