petak , novembar 16 2018
Početna / TRADICIJA / HRANA / Nesvakidašnji ukus „džema od ljutih paprika“

Nesvakidašnji ukus „džema od ljutih paprika“

Nije u pitanju nikakva opklada ili eksperiment već delikates koji po jedinstvenom receptu priprema Dušica Rakita iz Babušnice.

dzem od ljutih paprika dusica i ivan rakita babusnicaDušica i njen suprug Ivan nisu mogli da nam otkriju recept jer je u fazi registracije i zaštite ali su nam se pohvalili da je i Jovan Memedović, autor popularne emisije „Sasvim prirodno“ specijalno zbog ovog džema dolazio u Babušnicu da snimi prilog. Cena male teglice je 500 dinara a veće čak hiljadu. Može se praviti od sirovih i pečenih paprika.dzem od ljutih paprika ivan

„Mogu reći da se kuva kao i svaku drugi džem ali ima određene tajne sastojke koje za sada ne mogu otkriti. Jede se uz meso, ukus je sladak dok se ne proguta a onda se oseti ljutina. stranci ga obožavaju i oni su nam najvernije mušterije. Naši ljudi nisu ljubitelji da kombinuju slatko i ljuto, kaže Dušica koja se osmelila da svoj proizvod prodaje na leskovačkoj Roštiljijadi, kraju poznatom po proizvodnji paprika i svih mogućih specijalitetea od ovog povrća. Ali, eto, džem od ljutih paprika patentiraće u Babušnici.

Jedino bi Leskovčani mogli da zaštite svoju čuveni izreku „Blago mi kad jedem ljuto!!!“. Možda bi bio odličan slogan za prodaju ovog džema

Takođe pročitajte

Poziv za polaznike „KreNI4“ konferencije otvoren do sutra

Prijava za polaznike četvrte KreNI konferencije otvorena do sutra 15. novembra do ponoći.

Jedan komentar

  1. Svake jeseni pravim i ja ,bas je slatko i ljuto…toliko da se i kapci oznoje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.