subota , februar 16 2019
Početna / TRADICIJA / MANIFESTACIJE / Neli iz Nice stigla u Niš

Neli iz Nice stigla u Niš

Isto se izgovaraju ali se različito pišu Nice ili Nais. Rasejanom putniku je i to dosta da bude „slepi putnik“ na pogrešnom letu i da umesto u Nici (Francuska) završi u Nišu (Srbija) ali ima i onih kojima su se baš nameračili da upoznaju grad na Nišavi.

Neli Kolon (74) iz Nice obišla je dobar deo zemljine kugle i strast da upoznaje nove delove sveta je još uvek ne napušta. Put je ovih dana po drugi put vodi u Srbiju, u Niš.

„Čula sam da su mnogi putnici umesto da posete moju Nicu došli u Niš pa sam morala da dođem i uverim se da li ima nekih sličnosti osim u imenu, šali se Neli kojoj je povod da dođe u Niš familijarne prirode. Njen nećak Robert Roati iz Pariza je srpski zet pa je ona došla u goste kod rođaka i njegove supruge Senke koji su trenutno u Nišu.

Prvi put sam u Srbiju bila prošle godine i pošto sam sada opet ovde to mora da nešto govori. Zaista je Niš poseban grad i toplina ovih ljude je nešto što me „kupilo“ i nateralo me da se vratim. Srbija je tako postala moja omiljena turistička destinacija, veli Neli koja je nakon uspešne karijere u privatnom biznisu postala je „svetski putnik“ tako da nosi utiske iz čitavog sveta.

Ipak, priznaje da joj je teško da poredi „gde je najlepše“ ali da nju najjači utisak ostave ljudi. Nakon uspešne karijere u privatnom biznisu postala je „svetski putnik“.

Volim da upoznam stanovnike nekog grada a ne samo spomenike i zgrade. Smešni su mi oni turisti koji dok putuju svetom insistiraju na francusku kuhinju. Ne treba trošiti reči o tome koliko je poznata francuska kuhinja ali je putovanje prilika da upoznate ukuse drugih krajeva, da osetite nešto novo pa makar bilo to i nešto što nikada ponovo ne biste poručili, savetuje Neli koja nije mogla da odoli srpskom roštilju ali ni višnjama.

Takođe pročitajte

Da li biste mogli da živite u stanu od 8 kvadrata?

Svetske prestonice karakterišu prenaseljenost i nezamislive cene mesečnih kirija. Neretko, iz ovih razloga, ljudi žive …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.