petak , novembar 16 2018
Početna / BIZNIS / „Naš med“ spreman za tržište

„Naš med“ spreman za tržište

Pčelari iz Srbije udružili su se i napravili preduzeće i robnu marku „Naš med“ pod kojom će otkupljivati, prerađivati i izvoziti med. Odluku u kom gradu će biti sagrađen pogon za preradu saopštiće 26.oktobra ali kažu da je interesovanje lokalnih samouprava veliko.

gadzin-nah-ministarka-ana-i-ministar-branisalv-1910-2016Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović razgovora sa proizvođačima meda u Gadžinom Hanu i odao im priznanje jer su se međusobno „uvezali“ i pokušavaju da naprave pogon gde bi pakovali svoj med i odakle bi ga plasirali na domaće i inostrano tržište.

„Ovo je jedinstven primer gde se ljudi koji se bave istom proizvodnjom sami povezuju i pokušavaju da naprave nešto što će im dati dodatu vrednost i što će im doneti mnogo više novca nego što su imali do sada“, kazao je ministar Nedimović. med-novo-pakovanje

Prema njegovim rečima, potražnja za srpskim medom je velika i ovakvo udruživanje proizvođača iz Gadžinog Hana, Bujanovca, Aleksinca, ali i iz drugih gradova u Srbiji, doprineće da se proizvodnja meda u Srbiji još više poveća.

kosnice-gornji-barbesMinistar Nedimović je naglasio da će Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine različitim merama podrške poput subvencija po košnici ili za nabavku opreme koja se primenjuje u pčelarstvu, pomoći da se ta proizvodna grana razvije, podsetivši da se trenutno vraća 40 odsto uloženih sredstava za nabavku opreme i da se daje 600 dinara podsticaja po košnici.

On je precizirao da se u najsiromašnijim opštinama Srbije pčelarima vraća 55 odsto uloženih sredstava za nabavku opreme. Nedimović je dodao i da su se 32 opštine javile, na poziv pčelara, lokalnim samoupravama da im dostave ponude za izgradnju pogona za pakovanje meda.

Takođe pročitajte

Poziv za polaznike „KreNI4“ konferencije otvoren do sutra

Prijava za polaznike četvrte KreNI konferencije otvorena do sutra 15. novembra do ponoći.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.