subota , oktobar 20 2018
Početna / AGRO / Najveći skup povrtara juga Srbije

Najveći skup povrtara juga Srbije

Na najvećem skupu povrtara juga Srbije koji će se održati 1.decembra u Domu Vojske biće prikazani dosadašnji rezultati ali će se razgovarati i o problemima iz oblasti gajenja povrća.

„Promene u organizaciji povrtarske proizvodnje u zaštićenom prostoru iziskuju stalno usavršavanje i praćenje novih dostignuća u tehnologiji. Sve intenzivnija promena načina proizvodnje na otvorenom polju doprinosi povećanju prinosa i njihovoj stabilizaciji na visokom nivou. Ovo je skup, koji na jednom mestu okuplja proizvođače povrća iz celog regiona, renomirane stručnjake kao i vodeće domaće i inostrane firme, najavljuje Jovan Jovanović, urednik emisije „Agrojug“ koja je jedan od organizatora ovog skupa.

Predavači će biti vodeći stručnjaci iz oblasti povrtarstva. Svi posetioci će moći da ostvare neposredan kontakt sa predstavnicima firmi, čiji su programi u vezi sa povrtarstvom (semenske kuće, zaštitna sredstva, mineralna i organska đubriva, sistemi i oprema za navodnjavanje, plastenici, staklenici, mehanizacija u povrtarstvu, oprema za povrtarsku proizvodnju skladištenje i čuvanje i brojne druge) čiji štandovi će biti postavljeni u Belom holu Doma vojske.

Takođe pročitajte

Najbolje iz Poljske u Nišu

Festival poljskih filmova „Visla“ će po drugi put biti održan u Nišu od 29. oktobra …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.