subota , februar 23 2019
Početna / TRADICIJA / MANIFESTACIJE / „NaissBlue“ oduševio evropsku publiku

„NaissBlue“ oduševio evropsku publiku

Obrade pesmama Zorana Simjanovića iz kultnih domaćih filmovima poput „Maratonci trče počasni krug“, „Variola vera“, „Sabirni centar“, koje su izveli niški džezeri „NaissBlue“ oduševile su publiku u Litvaniji, Nemačkoj i Sofiji.

Prvu svirku u sklopu ove mini evropske turneje, niški bend je imao u Berlinu 26. aprila, nakon čega su nastavili put za Litvaniju. U gradu Kaunasu svirali su 29. maja u prepunoj Sinagogi, gde se između ostalog održavaju svirke u sklopu džez festivala. 30. aprila nastupom u Sofiji završili su turneju.

Mladi muzičari u Niš su se vratili puni utisaka, a najveće utisak, kako kaže frontmen grupe Marijan Cvetanović, na njih je ostavio Kaunas. “NaissBlue Quartet je bilo svirao u nedelju, a nedeljom kome se zapadne za vreme festivala, on svira u Sinagogi koja je ogroman memorijalni centar. Mi smo bili i jedini event tog dana na festivalu, bilo je prepuno i prodali smo gotovo sve diskove, što svakako govori da je prijem bio sjajan”, priča Cvetanović.

Bend NaissBlue Quartet postoji od 2012. godine, a njegovi članovi su u svetu džeza odavno. Do sada su izdali tri albuma od kojih je poslednji “The Art of Mr. Simjanović” obrada filmskih kompozicija koje je komponovao Zoran Simjanović sa kojim su nedavo uspostavili saradnju.

Takođe pročitajte

DRVENAC – zato što volimo drvo

Razmere posledica Svetske ekonomske krize teško je precizno obraditi i još godinama će se ekonomski …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.