petak , novembar 16 2018
Početna / TRADICIJA / HRANA / Na Roštiljijadi ispekli pljeskavicu od 61 kilogram

Na Roštiljijadi ispekli pljeskavicu od 61 kilogram

Ivan Đorđević i Miloš Sentić iz leskovačkog restorana „Pera Ždera“ ispekli su na Roštiljijadi pljeskavicu tešku 61 kilogram koja je za dva kilograma teža od prošlogodišnje „rekorderke“.

foto Siniša Dimitrijević Sidži
foto Siniša Dimitrijević Sidži

Pljeskavica je pre pečenja bila prečnika 180 santimetra a debljine 2,6. Međutim, nakon pečenja se smanjila na 154 u prečniku ali je zato debljina narasla do 3,5 santimetra.

„Uobičajeno je da se smenji u prečniku ali ne ovoliko što možda govori o kvalitetu mesa, kaže predsednik žirija Slaviša Milošević i dodaje da je prilikom okretanja pljeskavica napukla ali se nije odvojila.ginis pljeskavica

„Konačan sud  o pobedničkoj pljeskavici daćemo sutra nakon što i druga ekipa iz restorana „Koliba“ pokuša da obori rekord, precizira Milošević.

Nakon što je žiri završio svoj deo posla pljeskavica je podeljena publici koja je zajedno sa trubačima Nebojše Sejdića bodrila roštiljdžije.

Ivan i Miloš su prošle godine zajedno sa  Milošem Mudrićem ispred mesare „MP 016 MES“ iz Leskovca pripremili su pljeskavicu od 59 kilograma.

pljeskavica iz rukeInače, Aleksandar Zlatković iz pomenutog restorana uspeo je da napravi pljeskavicu iz ruke od 3,4 kilograma mesa.

 

Takođe pročitajte

Doček Nove godine sa vrhova najlepših planina

U organizaciji udruženja “Srbija za mlade“ i ove godine će biti organizovan doček Nove godine …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.