četvrtak , novembar 15 2018
Početna / TRADICIJA / MANIFESTACIJE / Muzika „Kraljeva“ razigrala Niš

Muzika „Kraljeva“ razigrala Niš

Legendarni Gipsy Kings predvođeni frontmenom grupe, gitaristom Pacom Baliardom nastupili su sinoć, 12.avgusta na završnoj večeri ovogodišnjeg Nišville jazz festivala.

Bamboleo, Volare, Bem, Bem, Maria su samo deo repertorara koji su sinoć pred više hiljada Nišlija, izveli članovi grupe Gipsy Kings.
„Džipsi“ ove godine obeležava četvrt veka muziciranja i poznati su po mnogobrojnim hitovima ali i to tome što su putujuća muzička porodica. Tako je bilo i kada je u pitanju Nišvil.

Zvuci flamenka, salse odjekivali su tvrđavom gde su Nišlije pevale i igrale zajedno sa bendom sve do iza ponoći. Nakon završetka koncerta bendu Gipsy Kings uručena je festivalska nagradu Grand Prix – statuetu Šabana Bajramovića, koja se svake godine dodeljuje najznačajnijim svetskim muzičarima za fuziju džeza sa drugim muzičkim pravcima.

Jedinstvena mešavina različitih ritmova “zapadnjačkog” pop i latino zvuka donela im je skoro 20 miliona albuma prodatih albuma.

U poslednjem periodu Gipsy Kings se diskografski vraćaju na scenu svojim devetim albumom SAVOR FLAMENCO. Ovaj projekat omogućio je članovima grupe da prvi put u svojoj karijeri sami snime i isproduciraju svoj material i ne zavise od surovih pravila velikih izdavačkih kuća.

 

Takođe pročitajte

Uspeh srpskog tima na jednom od najvećih sajmova kreativnosti u svetu

Serbia Fashion Week je dobio poziv da predstavlja našu zemlju na Design & Creativity Week …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.