petak , januar 18 2019
Početna / KATEDRA / „Mučenici“ nagrađeni na festivalu u Prokuplju

„Mučenici“ nagrađeni na festivalu u Prokuplju

Akademsko pozorište niškog Studentskog kulturnog centra (SKC) na pozorišnom festivalu „Beskraj 10 kvadrata“ u Prokuplju okitilo se novim nagradama za „Mučenici“, u režiji Dušana Ščepihina.
13932691_1078099785612767_5068563574989855374_nNagrada za glumca večeri pripala je Nemanji Dimitrijević  a za najbolji scenski pokret Mladenu Milojkoviću.  Nemanji Dimitrijeviću ovo je prvo priznanje dok je Mladen Milojković već dva puta osvajao nagradu za rad na scenskom pokretu ove predstave.

Do sada predstava Mučenici, osvojila je 4 glumačka priznanja, 2 nagrade za režiju, 3 za scenski pokret i 2 Gran Prija, na ukupno 3 festivala a tu su i nagrade za najbolju adaptaciju teksta, scenografiju i druge.

Akademsko pozorište SKC-a svoju, više nego uspešnu sezonu, završilo je tradicionalnim Pozorišnim maratonom, koji je ove godine igran u čast 35 godina SKC-a, umrežavanja SKC-a Srbije i Dana Univerziteta.
Nakon sjajnog 9. Međunarodnog studentskog festivala folklora, sada je u pripremi URBAN FEST- Međunarodni studentski festival pozorišta koji će se, od 1-5 septembra, održati tradicionalno u 5 gradskih opština sa 10 reprezentativnih predstava iz Srbije i regiona.

Takođe pročitajte

Nagrađeni najbolji mladi pesnici i slikari na temu vere i tradicije

Prigodnim programom pod nazivom „Božić, Božić, svetli dan“ u Galeriji Narodne biblioteke u Vlasotincu, obeleženi …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.