ponedeljak , februar 18 2019
Početna / BIZNIS / Moda inspirisana pirotskim ćilimima na Serbian Fashion Week

Moda inspirisana pirotskim ćilimima na Serbian Fashion Week

Dizajnerka i novinarka RTS-a Silvana Tošić predstavila je kolekciju svog brenda Etno Glamur by Silvana inspirisanu ručnim radom i pirotskim ćilimom. Manekenke su uz naše stare, tradicionalne pesme predstavile interesantne kreacije, a publika je bila preplavljena emocijama.
Ovo mi je prva revija na Serbia Fashion Weeku i zahvalna sam organizatorima što su smatrali da ovde treba da se nađu moji modeli. Pirotski ćilim je jedan fantastičan srpski brend, ne samo pirotski. To je jedan umetnički zanat koji nažalost polako odumire, pa sam želela da na neki način produžim život ovim pirotskim šarama na jedan moderan način. Želela sam najpre da tradiciju približim mladim ljudima – ističe dizajnerka objašnjavajući da se njena ljubav prema ćilimu i šarama zapravo nije desila slučajno:

„Dizajn je moja ljubav još od početka srednje škole. Ja sam unuka tkalje. Moja baka je bila tkalja pirotskih ćilima, pa sam ja odrasla uz razboj i ćilime, to mi je u genima. Studirala sam istoriju, a tradicija i kultura su moja velika ljubav. Za mene to pre svega ima veliku emotivnu vrednost jer smatram da je jako bitno sačuvati kulturno nasleđe i vrlo ponosno radim na tome.

Takođe pročitajte

Nurdor-Svetski dan malih superheroja obeležen u Nišu

Plato kod Kalče u Nišu danas je bio obojen zelenim balonima u znak podrške malim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.