utorak , februar 19 2019
Početna / TRADICIJA / HRANA / Mladi leskovački gastronomi „osvojili“ Skoplje

Mladi leskovački gastronomi „osvojili“ Skoplje

Studenti prve i druge  godine Visoke poslovne škole strukovnih studija Leskovac osvojili su 15 zlatnih medalja, 5 srebrnih medalja i pehar za za apsolutne pobednike u kategoriji jela od testenine na prvom internacionalnom gastrofestivalu „Gastromak“ u Skoplju.gastronomi-leskovac-skopljeMladi kuvari pod mentorstvom nastavnika veština Momčila Conića, predstavili su, na takmičenju, tradicionalna jela iz leskovačke kuhinje servirana na moderan način.

„Ovo je bila prilika da studenti testiraju svoja znanja i veštine, ali i da razmene iskustva sa kolegama iz drugih zemalja. Studijski program Menadžment tehnologije hrane i gastronomija, realizuje se od prošle godine na Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Leskovcu. Pored najnovijih gastronomskih znanja, studenti se, tokom studija, upoznaju i sa tajnama tradicionalne kuhinje. Takođe, stručne veštine leskovački gastronomi stiču obavljajući praksu u renomiranim hotelima u zemlji i u inostranstvu, kaže je profesor gastronomije Momčilo Conić.gastronomi-leskovac
Na gastrofestivalu „Gastromak“, pobednički tim činili su: Nikola Mladenović, Dimitrije Stević, Lazar Rakić i MiljanKocić. Neumorni gastronomi oprobaće se u pripremijela i na predstojećoj Olimpijadi kuvara, koja će biti održana narednih dana u nemačkom gradu Erfurtu.

Takođe pročitajte

Sreću čine male stvari!!!

Uz parole „Obojimo svet bojama radosti!“  i „Sreću čine male stvari!“ udruženje „Vlasinska vila“ iz …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.