utorak , februar 19 2019
Početna / BIZNIS / Mladi ambasadori-„EU pregovori na jeziku mladih“

Mladi ambasadori-„EU pregovori na jeziku mladih“

Prva prezentacija „EU pregovori na jeziku mladih“ biti održana u subotu, 17. novembra od 13h u svečanoj sali Univerziteta u Nišu.

Ovom prilikom mladi iz Kruševca, Niša i Novog Pazara predstaviće svoja istraživanja pregovaračkih poglavlja na putu Srbije ka EU i razgovarati o koristima koji će mladi imati od usvajanja regulativa iz pregovaračkih poglavlja.

Nakon dvodnevne obuke o osnovama Evropske unije i značaju EU za zemlje članice, mladi iz ova tri grada su prethodnih meseci istraživali po jedno pregovaračko poglavlje i probali da ih prevedu na jezik mladih. U narednom periodu kroz javne događaje u sva tri grada predstaviće rezultate svog rada.

Projekat “EU pregovori na jeziku mladih“ ima za cilj da se direktnim uključivanjem mladih u proces istraživanja i prezentacije pregovora Srbije o pristupanju Evropskoj uniji neposredno približi mladima u Nišu, Kruševcu i Novom Pazaru pregovarački proces i njegovu važnost, kao i značaj integracije Srbije sa Evropskom unijom. Projekat „EU pregovori na jeziku mladih“ se finansira iz budžeta Republike Srbije – Ministarstvo za evropske integracije.

Takođe pročitajte

Sreću čine male stvari!!!

Uz parole „Obojimo svet bojama radosti!“  i „Sreću čine male stvari!“ udruženje „Vlasinska vila“ iz …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.