petak , novembar 16 2018
Početna / BIZNIS / Milica Tričković – sinonim za lepe žene i haljine

Milica Tričković – sinonim za lepe žene i haljine

Njene haljine ponele su Nataša Bekvalac, Sanja Marinković, Nikolija, Rada Manojlović, misica Milica Vukliš na izboru za Mis sveta, kao i najlepša devojka južne Srbije Maja Smiljković… Ipak, mlada dizajnerka iz Niša, Milica Tričković kaže da joj je draže kada obična žena pronađe sebe u njenim modelima.

milica trickovic modet serbia fashion weekPočela je sa radom pre samo četiri godine, a već je uspela da svoje kreacije predstavi u svetu. Imala je revije u Kini, na Malti, u Beču i Budimpešti, kao i na Serbia Fashion Week. Upravo taj događaj pomogao joj je da ostvari kontakte sa brojnim ljudima iz sveta mode i usledili su pozivi za revije u inostranstvu, kao i saradnja sa Miss Yu kompanijom.

Ovogodišnja misica Južne Srbije ponela je upravo Miličinu kreaciju. Njenu haljinu nosila je na izboru za Mis sveta u Londonu i lepa Milica Vukliš, koja je pobedila na izboru za Mis Srbije 2013. godine. Naredne godine pobedila je Marija Ćetković, još jedna misica koja je pozirala u Miličinoj kreaciji.maja smiljkovic u kreaciji milice trickovic

„Nakon poziva Miss Yu kompanije krenula je saradnja sa misicama. Sada je ta saradnja prerasla u prijateljstvo, pa one nose moje modele na revijama i slikaju se u mojim haljinama“, kaže Milica i dodaje da bez neprestanog rada i truda ništa od toga ne bi bilo moguće.

Radni dan joj počinje u šest sati, a kada je vreme matura, onda na poslu ostaje i do deset uveče. Njen posao nije samo da kreira, već i ručni rad zajedno sa njenim malim timom koji je okupila u radionici u Nišu. Posao se vremenom proširio, pa je otvorila i radnju u Beogradu. Ta radnja otvorena je i za saradnju sa stilistima poznatih ličnosti, ali Milica kaže da je inspirisana idejom da svako može da ponese njenu haljinu i udahne joj život.

marija cetkovic milica trickovicU njenim kolekcijama preovladava čipka. Stvara za samosvesne žene, koje ne zaziru od tuđih pogleda. Tako će biti i sa muškom kolekcijom. Modeli za muškarce novina su u njenom radu i biće predstavljeni u novembru na Serbia Fashion Week.

„Pačvork tehnika bila je zapažena i upotrebiću je i na muškoj garderobi. Ona podrazumeva ručno šivenje različitih komada tkanine koji se spajaju u celinu“, objašnjava Milica i dodaje da će i muška kolekcija biti obogaćena čipkom i krznom.milica vuklis marija trickovic

Uspeha ne bi bilo bez podrške porodice i prijatelja. Na početku, kada je imala samo 24 godine, odmah po završetku Fakulteta umetnosti na smeru Modni dizajn, dobila je pomoć u vidu mašina od nevladinih organizacija i pomoć Nacionalne službe za zapošljavanje. Najbolja drugarica, koja je manekenka, pomaže joj u promociji, a sve to skupa, uključujući predani rad, entuzijazam i ljubav prema poslu, nije moglo da prođe bez zapaženih rezultata.

Svoje modele prikazaće uskoro i na Bliskom Istoku, na modnoj reviji u Dubaiju. Planira da u toj metropoli proširi posao i predstavi se na njihovim modnim dešavanjima.

Jovana Đorđević

Takođe pročitajte

Poziv za polaznike „KreNI4“ konferencije otvoren do sutra

Prijava za polaznike četvrte KreNI konferencije otvorena do sutra 15. novembra do ponoći.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.