petak , oktobar 19 2018
Početna / BIZNIS / Mesto opštine Medveđa u sistemu kvaliteta

Mesto opštine Medveđa u sistemu kvaliteta

Opština Medveđa učetvovala na naučnom skupu Asocijacije za kvalitet i standardizaciju Srbije „Sistem kvaliteta uslov za uspešno poslovanje i konkurentnost“ koji je održan na Kopaoniku.

Skup okuplja eksperte iz nauke i privrede i eminentne stručnjake iz oblasti sistema menadžmenta, a u organizaciji Asocijacije za kvalitet i standardizaciju Srbije. Uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Instituta za standardizaciju Srbije, naučni skup organizovan je sa ciljem da sistem kvaliteta postane uslov za uspešno poslovanje i konkurentnost po opštinama.
Opština Medveđa predstavljena je na međunarodnom naučnom skupu sistema kvaliteta i standardizacije, kao primer dobre prakse u upravljanju ljudskim resursima.

Dr Nebojša Arsić je opštinu Medveđa predstavio na najbolji mogući način, kao primer kako se kroz uspostavljanje profesionalnog sistema obuke i unapređenje funkcije upravljanja ljudskim resursima, povećati stepen efikasnosti i zadovoljstva građana radom lokalnih samouprava.
Predsednik Asocijacije, dr Zoran Punoševac je vodio okrugli sto, na temu „Primeri dobre prakse – jake strane organizacije“, zatim „Kultura-rizici-prilike-standardi“ i „Koliko je bezbedna hrana na tržištu Srbije“.

Nakon toga predstavljeni su i izloženi radovi prisutnih stručnjaka iz ovih oblasti.
Asocijacija za kvalitet i standardizaciju Srbije je nevladina organizacija koja okuplja entuzijaste motivisane idejom, željom i potrebom da sistem kvaliteta i konkurentnost postanu uslov za uspešne lokalne samouprave. Naučni skup se tradicionalno održava poslednje nedelje novembra meseca.

Takođe pročitajte

Bolji životni uslovi za Rome

Sedam meseci od formiranja mobilnih timova, krenulo se u drugu fazu projekta „Tehnička pomoć za …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.