ponedeljak , decembar 10 2018
Početna / KATEDRA / Mesec Frankofonije u 14 gradova Srbije

Mesec Frankofonije u 14 gradova Srbije

Svake godine u Srbiji, stotine pevača-amatera između trinaest i dvadesetosam godina okuša svoju sreću na Takmičenju za frankofonu pesmu.

Od samog početka održavanja ove manifestacije 2004. godine, učestvovalo je više od 1000 mladih koji uče francuski jezik. Oni nastupaju sa jednom pesmom na francuskom jeziku, pred žirijem sačinjenim od profesionalaca iz sveta muzike i francuskog jezika. Polufinala su otvorena za sve, porodice, profesore i prijatelje učesnika. Pobednike u kategoriji juniora i seniora, očekuju nagrade-boravak za dve osobe, u Francuskoj i Tunisu.
Niš: Subota 3. mart – 13h, Sala simfonijskog orkestra – Niš
Ovo je petnaesta jubilarna godina Frankofone pesme u Srbiji: nakon regionalnih selekcija koje će istovremeno biti održane u Beogradu, Kladovu, Nišu i Novom Sadu, 16 najlepših frankofonih glasova Srbije (juniori i seniori) nastupiće u finalu koje će biti priređeno u nedelju 25. marta u Niškom narodnom pozorištu.
Takmičenje je organizovano u partnerstvu sa Studentskim kulturnim centrom-Niš, uz podršku Međunarodne organizacije Frankofonije, Ambasade Tunisa, turističke agencije Mondorama i Ambasade Kanade u Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori.

Takođe pročitajte

PREDSTAVA – Milunka Savić 100 godina kasnije

Povodom stogodišnjice Velikog rata Niški kulturni centar, Regionalni centar Niš i Komanda Kopnene vojske Srbije …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.