Makedonski pindžur – idealan za vrele dane

Svaka makedonska domaćica ima svoj recept za ovaj specijalitet ali nam je Dragica Stanković iz Skoplja, koja već dve decenije živi u Nišu, otkrila recept koji je nasledila od svoje majke i bake.Pindžur može biti samo salata ili prilog ali za one koji nisu ljubitelji mesa uz malo sira i pogače i kompletan obrok.

makedonski pindzur makedonci vardar“Ne može se zamisliti kuća u Makedoniji bez pindžura. Leti ga pravimo sa zelenom paprikom a za zimnicu sa crvenom. Po meni najbolja zelena paprika, pečena, onda ide pečen paradajz i patlidžan. To se ispeče, oljušti, očiste semenke i ocedi višak vode i onda se tuca u drvenom  avanu. Ne bih preporučila električne seckalice ali, ako se nema avana onda je i to dobar izbor. Treba istucati i beli luk i sve to pomešati sa povrćem. Posoliti i preliti vrelim ulje, otkriva nam Dragica.

Takođe pročitajte

Ski klub Niš domaćin međunarodnog skijaškog takmičenja

U duhu sjajnih sportskih dostignuća i velikih trenutaka na snegu, Skijaški klub Niš i Skijaški …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.