četvrtak , januar 24 2019
Početna / TURIZAM / Lov kao turistička atrakcija Toplice

Lov kao turistička atrakcija Toplice

Sezona lova na prepelice i divlje golubove počela je početkom avgusta i trajaće do kraja septembra, kaže upravnik lovišta „Toplica“ Vladan Lazić.

„Lov na grlicu je zabranjen do 31. marta 2017. godine, jer je ona trenutno zaštićena ptica. Krivolova trenutno nema, a kako bi se on sprečio, ukoliko ga bude, angažovali smo lovočuvare koji noću obilaze teren i za sada nemamo nikakvih problema, ističe Lazić.

LovciU lovačkom udruženju „Toplica“ pohvalili su se gostima iz Italije, koji su ove godine već posetili Prokuplje početkom avgusta.
„Oni vrlo rado dolaze u naš kraj i vrlo brzo očekujemo još jednu grupu lovaca iz inostranstva, moguće je da će to opet biti Italijani, naglasio je Lazić.
Na teritoriji prokupačke opštine, koju pokriva lovište „Toplica“, ima u proseku 400 lovaca, jer je naš kraj pogodan i bogat za svu divljač.
Početkom oktobra počinje lovna sezona na divlje svinje i u tom vremenskom periodu se očekuje ukidanje zabrane lova na jarebice, čija je sezona takođe u oktobru.

 

Takođe pročitajte

Nišville objavljuje Serbian Showcase konkurs

Internacionalni Nišville jazz festival 2019 imaće ove godine najbrojniju listu eminentnih gostiju – direktora inostranih …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.