sreda , februar 21 2018
Action Coin
Početna / BIZNIS / Lola sa reprezentacijom Srbije u borbi za titulu prvaka Evrope

Lola sa reprezentacijom Srbije u borbi za titulu prvaka Evrope

Početkom februara je u Pečuju, u Mađarskoj završen WINTER CUP koji je predstavljao kvalifikacioni turnir za finalni deo prvenstva Evrope u konkurenciji teniserki do 14 godina.

Na turniru je učestvovala i reprezentacija Srbije, a u sastavu nacionalnog tima je i teniserka niške Teniske akademije Živković Lola Radivojević. Pored Lole, u sastavu Srbije su i Fatma Idrizović i Lea Rupnjak. Reprezentaciju predvodi Ana Cvetković, inače trener u Teniskoj akademiji Živković.

Srbija je na zimskom kupu bila u grupi C sa Bugarskom, Švajcarskom, Slovačkom, Mađarskom, Slovenijom, Italijom i Litvanijom. Voljom žrebom naše reprezentativke su u četvrtfinalu igrale sa Slovenijom. Nakon tri meča, bile su bolje sa 2:1. U polufinalu su bile bolje od Litvanije sa 3:0, dok je u finalu Švajcarska bila bolja sa 2:1. Srbija je tako kao drugoplasirana uspela da izbori plasman na završnicu Evropskog prvenstva. Iz svake grupe, od ukupno 4, plasman na završnicu su izborile dve najbolje reprezentacije. Pored Srbije i Švajcarske, to su još Velika Britanija, Švedska, Češka, Poljska, Rusija i Belorusija.

Finalni deo prvenstva Evrope se igra od 16. do 18. februara 2018. u Češkoj, u gradu Rakovnik. Reprezentativke Srbije u istom sastavu putuju za Češku već u sredu gde im predstoji borba za titulu prvaka Evrope u konkurenciji teniserki do 14 godina.

Takođe pročitajte

RADNIČKE KANTINE – da nam živi, živi sarma

Po enterijeru ni nalik radničkim menzama u „srećna socijalistička vremena“  kada je radnička klasa bila …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *