LINCERI – keksići kojima ne možete odoleti

Za Svetog Trifuna uz belo vino a za Svetog Valentina samo tako, ovaj keks je dobitna kombinacija ako želite da začinite ljubavni život a originalni recept otkriva nam naša Biljana Stanković Simeonov.

Biljana kaže da su ime su dobili kao skraćena verzija Lincer torte.

Kako bi se iskoristili ostaci od pomenute torte kao i topla rerna, pekari su smislili ovaj keks koji se i dan danas prodaje na komad širom Austrije i Nemačke” – otkriva nam Biljana.

This slideshow requires JavaScript.

A recept glasi:

80gr prah šećera, 200gr putera, 300gr brašna, prstohvat soli i vanile.

Sjediniti prah šećer sa hladnim puterom, dodati brasno i napraviti od testa kuglu.

Umotati u foliju i ostaviti najmanje sat vremena u frižideru.

Razvući testo, dodati još brašna koliko treba da se ne bi lepilo za podlogu i vaditi oblike.

Pazite da svaki drugi oblik ima na sredini otvor kako bi se formirao par.

Peći u zagrejanoj rerni na 190 stepeni 8 -10 min. Kada ivice počnu dobijati tamnu boju keksi su gotovi. Ostavite ih da se ohlade i premažite omiljenom marmeladom bez ili sa jako sitnim komadićima voća. Pospite prah šečerom.

Keksi su hrskavi i najukusniji kad odstoje jedan dan u limenoj kutiji.

Takođe pročitajte

Drvena statua orla “nadgleda” pirotsku kotlinu

Dušan Živković iz Pirota duborezom se bavi tek pet godina ali je imao smelosti i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.