petak , januar 18 2019
Početna / KATEDRA / Letnji raspust na školskoj ekonomiji

Letnji raspust na školskoj ekonomiji

Za učenike Poljoprivredne škole “Radoš Jovanović Selja” u Prokuplju koji se školuju za zanimanje poljoprivredni tehničar nema odmora. Dok se osnovci i srednjoškolci tokom leta odmaraju, oni na školskoj ekonomiji obavljaju praksu.
Profesor Miroslav Mitrović kaže da je po planu u programu svake, pa i ove godine, planirano da učenici u julu i avgustu imaju proizvodnu praksu u trajanju od 15 radnih dana.

skolska ekonomija prokuplje„Najveći deo prakse učenici imaju u plastenicima gde se proizvodi paradajz, krastavac i paprika. Stečeno znanje u učionicama i kabinetima učenici proveravaju i proširuju na školskoj ekonomiji, rekao je Mitrović i dodao da su jedan deo prakse učenici imali i u voćnjacima pod šljivom.

Direktor Poljoprivredne škole Nebojša Bjelić naglašava da je interesovanje za upis svršenih osnovaca ove godine bilo izuzetno veliko.
„U odnosu na prošlu ove godini upisalo se 20 odsto više učenika. Ove školske godine po prvi put u školi je upisano 15 učenika za zanimanje cvećar-vrtlar, ističe on i dodaje da su pri kraju radovi na uređenju školskog dvorišta, krečenju učionica i hodnika i farbanju stolarije.
Direktor Bjelić je dodao da škola prodaje svoje jato koka nosilja i da se zainteresovana lica za kupovinu mogu javiti zaposlenima na školskoj ekonomiji.

Takođe pročitajte

Zajedno za održivi biznis

Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji pokreće novi program Zajedno za održivi biznis, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.