ponedeljak , januar 22 2018
Action Coin
Početna / TRADICIJA / HRANA / Leskovčani „osvajaju“ Istru

Leskovčani „osvajaju“ Istru

Ajvar, deda Vasina rakija,  Viljamovka, sir i kačkavalj iz Crne Trave samo su deo ponude kojom će Leskovčani od 15. do 19.avgusta predstaviti na Osmim danima srpske kulture u Puli, Rovinju i Umagu.

Agencija za lokalni ekonomski razvoj i Centar za ekonomiku domaćinstva, uz podršku Turističke organizacije Leskovac organizuju ovo predstavljanje Leskovca sa svim njegovim privrednim, turističkim i kulturnim potencijalima

istra leskovacUčestvovaće KUD „Lemind“, orkestar Nebojše i Fejata Sejdića iz Bojnika, KUD „Hisarlije“, frulaši, gajdaši i drugi solisti i etno pevači koji će nastupati na trgovima.

Predstavićemo i brendove leskovačkog kraja tako da će Udruženje paprikara predstaviti naš ajvar, Udruženje pčelara predstaviće pčelinje proizvode, tu su i deda Vasina rakija, pa Viljamovka, sir i kačkavalj iz Crne Trave. Turistička organizacija predstaviće svoje turističke publikacije i materijale, a Centar za ekonomiku će se predstaviti narodnom nošnjom i hranom. Naravno, biće predstavljena i leskovačka Roštiljijada, a Momčilo Conić će direktno demonstrirati sve vezano za roštilj. Imaćemo i izložbu Oktobarskog i Majskog likovnog salona, najavljuje Predrag Stanisavljević iz Centra za ekonomiku domaćinstva.

Takođe pročitajte

Luka iz Leskovca prvi iz Vlasine doplivao do Časnog krsta

Petnaestogodišnji Luka Petrović iz Leskovca, učenik Tehničke škole „Rade Metalac“ bio je najbrži u plivanju …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *