subota , februar 16 2019
Početna / TRADICIJA / MANIFESTACIJE / „Leskovačka mućkalica“ u satiri

„Leskovačka mućkalica“ u satiri

U cilju negovanja i razvijanja kratkog satiričnog izraza, udruženje „Leskovački klub čitalaca“ početkom novembra organizuje festival satire „Satirična LEskovačka Mućkalica – SLEM“ u okviru koga raspisuje konkurs za aforizme.Konkurs je otvoren od 1. jula do 1. septembra 2016. godine, a za učešće na konkursu potrebno je da na adresu a na konkursu mogu učestvovati aforističari iz zemlje i inostranstva.

Strani državljani mogu da dostave aforizme na svom jeziku ali je obavezan i prevod na srpski.

Žiri, poznat organizatoru, ocenjivaće radove do 20. septembra i objaviti rezultate do 1.oktobra. Dodela nagrada pobednicima biće početkom novembra u okviru Prvog festivala satire „SLEM“ a predviđeno je pet nagrada. Prve tri, za najbolje autore po odluci žirija. Nagrada Milorad Veličković za zlatni aforizam i Diploma Žak Konfino – za autora sa područja Leskovca.

Organizatori navode da je potrebno da se pošalje ne manje od 5 i ne više od 10 aforizama, potpisanih šifrom, sve to spakuje u jednu kovertu i u istoj koverti staviti drugu, manju kovertu u kojoj će biti rešenje šifre koje treba da sadrži ime i prezime autora, kratku biografiju i podatke za kontakt. Adresa je „Knjižara Stošić“ , Bulevar Oslobođenja 101,  16000 Leskovac,  (KONKURS ZA AFORIZME).
Organizaciju konkursa pomogli su: Knjižara Stošić i Književni klub Poezija 016 a finansijski podržala uprava za društvene delatnosti grada Leskovca.

Bliže informacije o konkursu možete dobiti i putem mejla: poezija016@gmail.com

Takođe pročitajte

Sveti Trifun u Srbiji ipak popularniji od Dana zaljubljenih

Danas je dan „D“ za priče o ljubavi i sasvim je sigurno da je većina …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.