utorak , jul 17 2018
Početna / TRADICIJA / HRANA / La cuisine creative – recept za SALČIĆE

La cuisine creative – recept za SALČIĆE

Dobro poznati receptić za fine lisnate kiflice, salenjake, salčiće.:). Verujem da ste ih odmah prepoznali na slici.:) Mogu se praviti sa belim vinom, sa ili bez kvasca, a ovde je jedan sasvim jednostavan recept za testo koje se priprema sa kiselom vodom ali koje se divno lista.

Leskovčanka Lana Belić već osam godina vodi blog La cuisine créative gde uz fantastične fotografije objavljuje poznate recepte koje predstavlja na potpuno novi način. Lana objedinjuje svoje dve velike ljubavi: francuski jezik i kuvanje. Kaže da je sve što zna o kuvanju naučila od bake i mame, pa joj je njihova kuhinja i najveća inspiracija.

Tako je i sa pomalo zaboravljenim pecivom, salčićima koji se nekada bili nezaobilazan dezert tokom zime. Hrskavi i vazdušasti mogu u svakom trenutku izaći „na crtu“ francuskim kroasanima. Potrebno je malo truda ali nećete se pokajati.
Sastojci: 600 g brasna, 3 žumanca, naribana kora limuna, prstohvat soli, 2 dl kisele vode

Za premazivanje400 g sala, domaći pekmez od kajsija
Priprema: Zamesiti testo od navedenih sastojaka i u testo dodati odmah 1 kašiku sala. Razviti koru i premazati sa 1/3 sala. Preklopiti kao za lisnato testo i ostaviti da odmara na sobnoj temperaturi 20-30 minuta. Postupak ponoviti jos 2 puta a četvrti put razviti koru debljine 1 cm. Iseći na veće kvadrate i na svaki staviti po kašičicu gusto ukuvanog pekmeza od kajsija.

Takođe pročitajte

Dani BOROVNICE – 13.jula u Crnoj Travi

Na trgu u Crnoj Travi 13.jula pod pokroviteljstvom lokalne samouprave održaće se manifestacija DANI BOROVNICE  …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.