nedelja , januar 20 2019
Početna / TRADICIJA / HRANA / Kuvari 20 zemalja takmiče se u Nišu

Kuvari 20 zemalja takmiče se u Nišu

NIŠ – Više od 400 kuvara iz 20 evropskih zemalja okupilo se  na trećem Internacionalnom gastro šampionatu Srbije koji se održava na Niškom sajmištu. Kuvari profesionalci i kuvari amateri nadmetaću se u pripremaju jela sa roštilja, ribljih čorbi i gulaša, pica i jela iz medjunarodne kuhinje.

gastro sampionat leskovac momcilo conicPrema rečima Zorana Miraševića iz gradskog Udruženja ugostitelja i turističkih poslenika po prvi put u Nišu biće organizovano takmičenje u pripremanju hrane u boksovima.

„Takmičar je sam u kuhinji i ima na raspolaganju različite namirnice, ali sam odlučuje koje jelo će spremati. Činiće to pred žirijem kojim će predsedavati čuveni kuvar Stevo Karapandža“, istakao je Mirašević.

gastro sampionat nis kuvari iz grckeOn je istakao da će posetioci moći da vide kako se priprema prava italijanska pica pošto na šampionatu učestvuje ekipa profesionalaca iz Italije.

„Na šampionatu će biti postavljen i niški rekord u pripremanju čorbe. Kulinari iz Makedonje pripremiće danas jagnjeću čorbu za hiljadu osoba“, rekao je Mirašević.

Takođe pročitajte

Nišville objavljuje Serbian Showcase konkurs

Internacionalni Nišville jazz festival 2019 imaće ove godine najbrojniju listu eminentnih gostiju – direktora inostranih …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.