utorak , februar 19 2019
Početna / DOM / Kuća na steni – pogled od koga zastaje dah

Kuća na steni – pogled od koga zastaje dah

Ni na nebu, ni na zemlji – tako bi se mogao opisati položaj živopisne kolibe  nadomak sela Oreovac koju je sagradio Miroslav Pavlović iz Bele Palanke.

Kućica od desetak kvadrata bukvaln je „nikla“ na steni visokoj 12 metara i prava je atrakcija već 35 godina. Puca pogled na Suvu planinu, Divljansko jezero, Divljanu i Oreovačka polja.

„Samo sam želeo da ostavim trag na steni. Bio sam svugde u inostranstvu, radio puno, video sam slične kuće i želeo da tako nešto napravim i u svom selu. Nisu mi ljudi tada verovali da ću uspeti, a evo, i posle 35 godina oduševljavaju se kada je vide, veli Pavlović koji je na steni je pronašao svoj mir.

„Ne smeta mi što nemam struju, vodu niti telefon. Vazduh je ovde odličan, moja ćerka skoro svaki dan ovde dovede svoje dete, prija joj da boravi na ovoj visini. Ovde donesemo hranu i vodu i dete uživa. Kada se vrate u Palanku, spava kao beba.

Miroslav se priseća da nije bilo lako ostvariti ovaj graditeljski podvig. Najviše mu je pomagao drug iz detinjstva Zoran Mihajlović. Prvo je morao da iskleše stenu a onda da sam materijal „na leđima“ iznese. Kolibu je gradio od krova ka podu i to gotovo dve godine.

A da li mu se isplatilo procenite i sami.

 

 

 

Takođe pročitajte

Iskoristite svetski dan turističkih vodiča na najbolji način

Povodom Svetskog dana turističkih vodiča Udruženje turističkih vodiča Niš organizuju besplatna razgledanja Niša i okoline …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.