Kako su se gostili učesnici Poslovnog foruma iz Albanije i Srbije

Specijaliteti sa niškog podneblja bazirani na pitama, roštilju a od poslastica tulumbe i baklave bili su posluženi učesnicima Poslovnog foruma Srbije i Albanije u niškom Oficirskom domu.

forum-albanija-hranaZa ketering su bili zaduženi kuvari i konobari hotela “Tami rezidens” čija direktorka Tatjana Mićić nam otkriva da nisu imali nikakve posebne zahteve za pripremu hrane osim da ne koriste svinjsko meso.forum-srbija-albanija-hrana

“Potrudili smo se da gostima približimo nišku kuhinju i da pored modernih jela i salata uživaju u sarmicama u vinovom listu i uštipcima od junećeg i pilećeg mesa, malim pljeskavicama, raznim pitama, kaže Tatjana.

Premijeri Srbije i Albanije, Aleksandar Vučić i Edi Rama, otvorili su danas u Nišu poslovni forum Srbija-Albanija, na kojem učestvuje oko 300 predstavnika kompanija i privrednika iz obe zemlje. To je prvi veliki skup srpskih i albanskih privrednika koji treba da dorpinese približavanju srpske i albanske poslovne zajednice.

forum-sarmiceNa Forumu su govorili i direktorka Svetske banke za Zapadni Balkan Elen Goldstin.

Domaćini foruma su predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež i predsednik asocijacije Biznis Albanija Luan Bregazi.forum-albanija-tami-rezidens

Takođe pročitajte

Obnova termi iz doba Justiniana

Na lokalitetu Caričin grad počeli su radovi na rekonzervaciji termi u istočnom delu, pod nadzorom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.