subota , januar 20 2018
Action Coin
Početna / UMETNOST / Izložba radova učenika Umetničke škole

Izložba radova učenika Umetničke škole

U sklopu višegodišnje saradnje Galerije Art55 I Umetničke škole u sredu 20. septembra od 19 časova u Galeriji Art55 u Nišu biće otvorena izložba radova učenika Umetničke škole iz Niša.

Tradicionalna bijenalna izložba učenika Umetničke škole u Nišu je ove godine pružila retrospektivu stečenih znanja, veština i kreativnih postignuća učenika koji su završili školovanje tokom sedme decenije postojanja škole.
Za skoro 70 godina rada škola je menjala stručne profile i nastavni kadar, ali je osnovni cilj svog postojanja, razvijanje kreativnih potencijala, negovanje talenta i sticanje veština, stručnost i formiranje estetskih kriterijuma, zadržala i obogaćivala, uprkos svim izazovima modernog društva i uloge umetnosti u njemu. Predstavljeni radovi učenika su kruna četvorogodišnjeg školovanja na tekstilnom, slikarskom i grafičkom odseku, kao i odseku enterijera i industrijskih proizvoda. Izložba je kolažnog tipa i obuhvata slike, crteže, grafike i idejna rešenja plakata , prostora u enterijeru, odevne predmete i prostorne instalacije. Radovi odišu svežinom koju podstiče mladost i ushićenjem stvaranja koje budi nove mogućnosti.
Izložba će trajati do 30.09.2017.

Takođe pročitajte

Digitalno osvežen film „Ko to tamo peva“ pred niškom publikom

Projekcija digitalno resttaurisane verzije kultnog filma „Ko to tamo peva“, Slobodana Šijana iz 1980. godine …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *