četvrtak , avgust 16 2018
Početna / UMETNOST / Izložba radova učenika Umetničke škole

Izložba radova učenika Umetničke škole

U sklopu višegodišnje saradnje Galerije Art55 I Umetničke škole u sredu 20. septembra od 19 časova u Galeriji Art55 u Nišu biće otvorena izložba radova učenika Umetničke škole iz Niša.

Tradicionalna bijenalna izložba učenika Umetničke škole u Nišu je ove godine pružila retrospektivu stečenih znanja, veština i kreativnih postignuća učenika koji su završili školovanje tokom sedme decenije postojanja škole.
Za skoro 70 godina rada škola je menjala stručne profile i nastavni kadar, ali je osnovni cilj svog postojanja, razvijanje kreativnih potencijala, negovanje talenta i sticanje veština, stručnost i formiranje estetskih kriterijuma, zadržala i obogaćivala, uprkos svim izazovima modernog društva i uloge umetnosti u njemu. Predstavljeni radovi učenika su kruna četvorogodišnjeg školovanja na tekstilnom, slikarskom i grafičkom odseku, kao i odseku enterijera i industrijskih proizvoda. Izložba je kolažnog tipa i obuhvata slike, crteže, grafike i idejna rešenja plakata , prostora u enterijeru, odevne predmete i prostorne instalacije. Radovi odišu svežinom koju podstiče mladost i ushićenjem stvaranja koje budi nove mogućnosti.
Izložba će trajati do 30.09.2017.

Takođe pročitajte

Kulinarsko takmičenje „Izađi mi na teglu“ u Vlasotincu

Takmičarsko kulinarski karavan „Izađi mi na teglu“ boraviće u Vlasotincu 25. avgusta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.