četvrtak , januar 24 2019
Početna / TRADICIJA / MANIFESTACIJE / Izložba Ibrahima Male povodom 140 godina Crvenog krsta

Izložba Ibrahima Male povodom 140 godina Crvenog krsta

Crveni krst Niš  Vas organizuje izložbu humanitarne fotografije, autora Ibrahima Male, koja će biti otvorena 23. aprila u 13 sati u maloj sali niškog Univerziteta (Banovina).

Izložba se organizuje u okviru obeležavanja velikog jubileja – 140 godina postojanja Crvenog krsta Niš. Humanitarna fotografija upravo oslikava deo aktivnosti organizacije Crvenog krsta, vreme seoba i migracija.

U holu Univerziteta prikazaćemo patnju naroda i pojedinca pomerenog sa svog ognjišta u nama bliskoj istoriji – 2014. i 2015.god. snimljenu kamerom delegata Međunarodne Federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca Ibrahima Male. 

Autor: Ibrahim Mala (Ibrahim Malla)je profesionalni fotograf. Radio je kao delegat za audio-vizuelne komunikacije Međunarodne Federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca na bliskom istoku i severnoj Africi,  na mnogim misijama Međunarodnog komiteta Crvenog krsta, kao i za više nacionalnih društava kao što su: Britanski Crveni krst, Švedski Crveni krst, Norveški Crveni krst, Finski Crveni krst, Nemački Crveni krst, Danski Crveni krst, kao i Kanadski Crveni krst.

Gospodin Malla Ima veliko iskustvo u oblasti primenjene humanitarne fotografije u vanrednim situacijama, radio je sa Sirijskim Crvenim polumesecom na početku konflikta i njegove fotografije su bile prve koje su dokumentovale humanitarne aktivnosti SCP u vreme sukoba, dok su njegove fotografije ivideo materijali  korišćeni kao glavni izvor za komunikaciju i kampanje prikupljanja sredstava. Takođe je radio i u Iraku, Jemenu, Libanu, Jordanu, Turskoj, Libiji i Tunisu. Treninge iz oblasti fotografije u vanrednim situacijama je držao u Maroku, Libiji, Iranu, Siriji, Libanu, Italiji, Tunisu, Finskoj.

Ibrahim mala je dobitnik 7 međunarodnih nagrada za fotografiju, a izložbe svojih radova je držao u Italiji, Nemačkoj, u Ženevi i Londonu, u Španiji i Škotskoj, u Mančesteru u Kraljevskom muzeju rata, kao i u Sidneju, Moskvi, Norveškoj, Finskoj i Švedskoj.

Njegove fotografije nose snažnu humanirtarnu poruku, oslikavajući svu tragediju konflikta, ali i humanitarne akcije Crvenog krsta i Crvenog polumeseca. Ibrahim Mala je držao kurseve fotografije i za više nacionalnih društava CK, u različitim zemljama, kao što su Sirija, Italija, Hrvatska, Katar, Maroko, Iran, Finska i Bosna i Hercegovina.

Takođe pročitajte

Zbog ljubavi prema umetnosti autistični Mihailo je pobedio sistem

Tradicionalno, za  Svetog Savu Umetnička škola u Nišu organizuje izložbu radova svojih đaka  sapo prvi …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.