petak , decembar 14 2018
Početna / KATEDRA / Izložba fotografija „Švedske tate“ u Oficirskom domu

Izložba fotografija „Švedske tate“ u Oficirskom domu

31. oktobra u Oficirskom domu otvorena je izložba fotografija „Švedske tate“ uz prisustvo NJ.E. ambasadora Švedske u Srbiji, gospodina Jana Lundina.

Izložba fotografija „Švedske tate“ prikazuje portrete 25 očeva u Švedskoj i istražuje kako oni vide ulogu modernog muškarca u kontrastu s tradicionalnom, stereotipnom ulogom roditelja. Izložba se prikazuje u Oficirskom domu u Nišu od 31. 10. do 7. 11. i zajednički je poduhvat Švedskog instituta, Ambasade Švedske u Beogradu, udruženja “Gnezdo-Beograd” i Mladi ambasadori iz Niša. Podršku organizaciji izložbe dala je Kancelarija za mlade Grada Niša.

Ova izložba pruža uvid u to šta je motivisalo ove očeve da ostanu kod kuće s decom mnogo duže od većine očeva u svetu. Šta im je to značilo, kako je uticalo na njihove odnose, kako sa svojim roditeljima, tako i sa svojom decom, kakva su očekivanja imali pre odsustva?

Foto projekat “Švedske tate” imao je ogroman odjek i obišao je ceo svet. Autor Johan Bevman pretočio je i u formu knjige s tekstovima na engleskom jeziku. Dobitnik je brojnih nagrada za svoje fotografije, uključujući World Press Photo, POY, nagradu Soni, NPPA, Unicefovu nagradu za fotografiju i druge.

Takođe pročitajte

Novo ruho ulice „pod lipama“ u Nišu

Jedna od ulica u samom centru Niša, koja nosi ime narodnog heroja Jugoslavije Ivo Lola …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.