sreda , decembar 12 2018
Početna / KATEDRA / Izložba fotografija „Primenjena nostalgija“

Izložba fotografija „Primenjena nostalgija“

Ministarstvo za evropske integracije Vlade Srbije, u saradnji sa organizacijom civilnog društva Mladi ambasadori, organizuje izložbu fotografija „Primenjena nostalgija“ koja će biti otvorena 29. juna u 13časova u velikoj sali Oficirskog doma u Nišu.

Četrnaesta po redu edicija izložbe posvećena je Srbiji i Bugarskoj, odnosno njihovim prestonicama Beogradu i Sofiji. Biće prikazne fotografije autorke iz Srbije Dragane Udovičić, koja je boravila u Sofiji tokom aprila ove godine i fotografisala mesta, događaje, scene i ljude koji su je podsetili na Beograd. U isto vreme, autor iz Bugarske Hristo Rusev posetio je Beograd i fotografisao grad i njegove žitelje objektivom „nostalgičnog“ fotografa.

Projekat „Primenjena nostalgija“, koji realizuje Ministarstvo za evropske integracije, zamišljen je kao serija zajedničkih izložbi fotografija dva fotografa, jednog iz Srbije i jednog iz države predsedavajuće EU. Osnovna ideja je da se i na ovaj način unapredi kulturna razmena između dveju zemalja, kao i da se promovišu evropske vrednosti i saradnja Srbije sa Evropskom unijom.

Izložbu, koja će biti otvorena do 8. jula, otvoriće v.d. pomoćnika ministra za evropske integracije Tamara Delić, ambasador Republike Bugarske u Republici Srbiji Nj.E. g. Radko Vlajkov i autorka izložbe Dragana Udovičić.

Takođe pročitajte

Učimo da bismo čuvali i štitili životnu sredinu

Udruženje Mladima na dar sprovelo je u toku ove godine projekat pod nazivom „Učimo da …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.