petak , novembar 16 2018
Početna / UMETNOST / Izložba Društva likovnih umetnika Makedonaca u Srbiji

Izložba Društva likovnih umetnika Makedonaca u Srbiji

Otvaranje izložbe je 3. novembra sa početkom od 19 časova u „Paviljonu“ u niškoj tvrđavi, i trajaće sve do 22.novembra.
Društvo likovnih umetnika Makedonaca u Srbiji – DLUMS, zvanično je formirano 2012. godine od likovnih stvaralaca Makedonaca koji su se školovali, žive i stvaraju u Srbiji, sa ciljem da se prezentuje i afirmiše celokupno stvaralaštvo likovnih umetnika Makedonaca koji žive i stvaraju u Srbiji. Članovi DLUMS-a su istaknuti likovni stvaraoci sa bogatom umetničkom biografijom, velikim broj izložbi i priznanja. Oni su veoma aktivni učesnici u likovnom životu Srbije i preko svojih strukovnih udruženja, kao što se ULUS – Udruženje likovnih umetnika Srbije , ULUPUDS – Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije, SULUV – Savez udruženja likovnih umetnika Vojvodine kao i preko samostalnih i drugih grupnih izložbi.
Za relativno kratko vreme, DLUMS je imao veoma veliki broj zapaženih izložbi u Beogradu, Novom Sadu, Inđiji, Pančevu, Obrenovcu, Čačku i Nišu.
DLUMS ima želju i cilj da razvija saradnju sa svim adekvatnim institucijama u cilju promovisanja i afirmacije umetnosti. Pored toga, ima želju da bude i most saradnje između Republike Srbije i Republike Makedonije na polju likovne umetnosti. DLUMS u svojim redovima ima i članove koji nisu Makedonci, ali su poštovaoci i ljubitelji stvaralaštva i aktivnosti koji neguje i preduzima DLUMS.

Takođe pročitajte

Obeležen Dan primirja svečanom akademijom

Studentski kulturni centar Niš imao je tu čast da oda počast srpskim herojima i učestvuje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.