četvrtak , decembar 13 2018
Početna / BIZNIS / Iz budžeta 15 miliona za plate radnika „Jablanica eko“

Iz budžeta 15 miliona za plate radnika „Jablanica eko“

Plate za 63 radnika preduzeća  za proizvodnju peleta „Jablanica eko“ iz Medveđe biće isplaćene iz opštinskog budžeta i to na osnovu sudskih odluka.

Predsednik opštine dr Nebojša Arsić ističe da moraju, kao osnivači ovog privrednog subjekta, da namire čak 15 miliona dinara iako ovo preduzeće nikada nije počelo sa proizvodnjom. Na osnovu Zakona o kontroli državne pomoći izdvojili su novac iz budžeta jer im je stalo da sačuvaju ali i obezbede nova radna mesta.

„Jedina pozitivna stvar u ovoj priči je što su se javili Slovenci koji su zainteresovani da ulože novac i konačno pokrenu proizvodnju. Očekuju da kao strani investitori dobiju i subvencije države. Nova radna mesta su naš prioritet tako da ćemo učiniti sve što je realno da konačno i krene proizvodnja peleta koji su dosta traženi na tržištu, kaže Arsić.

Inače,  preduzeće „Jablanica eko“  2013.godine osnovala je lokalna samouprava a donatori iz Slovenije su obezbedili opremu. Bivši pogon „Temnoventa“ otvoren je marta sledeće godine ali se sa proizvodnjom nije krenulo. Umesto 40 radnika, koliko je bilo previđeno, uposlili su 63 koji su u međuvremenu tužili opštinu zbog neisplaćenih plata i doprinosa.

 

Vrednost celog projekta pre tri godine procenjena je na  milion evra a kapaciteti su procenjeni na proizvodnju jedne tone peleta na sat.

Takođe pročitajte

Otvorena ambulanta u naselju Ančiki

Ambulanta u naselju Ančiki dobila je dozvolu od strane Ministarstva zdravlja i zvanično danas krenula …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.